Antena 3 CNN Externe Copiii din Rusia vor merge în tabără în Coreea de Nord. Activitățile includ lustruirea statuilor liderilor

Copiii din Rusia vor merge în tabără în Coreea de Nord. Activitățile includ lustruirea statuilor liderilor

tabara Songdowon profimedia
Tabăra Songdowon din Coreea de Nord | Sursă foto: Profimedia
de Andreea Ştefan    |    02 Iul 2024   •   23:21

Un grup de elevi ruși va merge într-o tabără din Coreea de Nord la sfârșitul lunii iulie, anunță presa rusă, citată de Business Insider.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit presei ruse, Grigori Gurov, liderul mișcării pentru tineret înființată de Vladimir Putin, a declarat că un număr mare de copii ruși sunt așteptați să participe la tabără, subliniind că vor fi oferite condiții „excelente”.

Gurov, care este conducătorul „Mișcării celui dintâi”, mișcarea de tineret lansată de președintele rus Vladimir Putin în decembrie 2022, a menționat de asemenea că tabăra de vară din Coreea de Nord va fi similară cu Artek, centrul de tineret din Crimeea, care a fost o tabără de pionieri în perioada sovietică.

Gurov a menționat că elevii ruși vor participa la Tabăra Internațională de Copii din Songdowon în perioada 24 iulie - 2 august. Conform site-ului taberei Songdowon, scopul acesteia este să „ajute Coreea de Nord să dezvolte relații cu țările străine”. Copiii din Rusia, China, Thailanda, Mongolia și Mexic sunt bineveniți în fiecare an, iar locurile lor sunt subvenționate de stat.

Tabăra include o statuie a lui Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord, înconjurat de copii, un parc acvatic mare, un poligon de tir cu arcul, un acvariu și o plajă, conform informațiilor de pe site. Luna trecută, cele două țări au semnat un acord de parteneriat strategic care prevede că cele două țări trebuie să se ajute reciproc în caz de agresiune împotriva oricăreia dintre ele.

Artem Samsonov, un fost oficial al Partidului Comunist, a vizitat tabăra în 2015, înainte de a fi închis în 2022 pentru acuzații de agresiune sexuală asupra unui minor.

El a menționat că elevii erau treziți la 6:30 dimineața pentru a curăța zona din fața statuilor lui Kim Il Sung și Kim Jong Il.

„Am primit o atenție specială și nu ni s-au dat mături, ci tampoane speciale și ni s-a permis să ștergem chiar statuia”, a scris el pe platforma de blogging Livejournal, alături de fotografii ale unor copii ruși care lustruiesc un soclu de piatră, potrivit The Telegraph.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Viktor Orban îl vizitează pe Putin, după ce Ungaria a preluat președinția UE
x close