Antena 3 CNN Externe Controverse în Italia după ce accesul la softul de inteligență artificială ChatGPT a fost oprit. "Orice revoluţie tehnologică aduce mari schimbări"

Controverse în Italia după ce accesul la softul de inteligență artificială ChatGPT a fost oprit. "Orice revoluţie tehnologică aduce mari schimbări"

Sunt controverse în Italia după ce accesul la softul de inteligență artificială ChatGPT a fost oprit. Premierul a criticat extrem de dur decizia, spunând că blocarea din cauza preocupărilor legate de confidențialitate este dusă la extrem.

chatgpt
Sursa foto: Profimedia
de Naty Badea    |    03 Apr 2023   •   13:23

Vicepremierul italian, Matteo Salvini a criticat extrem de dur autoritatea guvernamentală pentru protecția datelor, pentru decizia acesteia de a interzice accesul la soft-ul de inteligență artificială ChatGPT.

Salvini a definit această decizie ca fiind una ipocrită și exagerată și că Italia nu poate fi prima și singura țară din Occident care interzice accesul la un asemenea soft de inteligență artificială.

"Orice revoluţie tehnologică aduce mari schimbări, riscuri şi oportunităţi. Este corect să controlezi şi să reglementezi printr-o cooperare internaţională între autorităţi de reglementare şi legiuitori, dar nu poate fi blocată”, a declarat Matteo Salvini.

Autoritatea guvernamentală pentru protecția datelor a interzis ChatGPT pe motiv că se încălca legea protecţiei datelor și pentru că nu s-a verificat dacă utilizatorii aveau vârsta de cel puțin 13 ani.

Vicepremierul italian a subliniat că dacă nu este vorba despre activități criminale sau riscuri pentru siguranța națională, astfel de decizii nu se justifică și a exprimat faptul că este împotriva oricărei cenzuri și pentru libera exprimare.

Citeşte şi: Păţania unui bărbat care s-a îndrăgostit de un avatar AI | Ce s-a întâmplat la scurt timp după "căsătorie"

Nu în ultimul rând, Salvini a mai exprimat dorința și speranța că foarte curând se va rezolva această situație, se va găsi o soluție și se va reda accesul la acest soft de inteligență artificial ChatGPT, potrivit Reuters

×
Subiecte în articol: Italia interzice chatGPT Matteo Salvini
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close