Komkov a trimis Comitetului Nobel norvegian o scrisoare în care a propus candidatura preşedintelui rus pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace.
"Fiind conducătorul unuia dintre cele mai importante state, Putin depune toate eforturile posibile pentru a păstra pacea şi liniştea nu numai în propria ţară", a afirmat Komkov, adăugând că preşedintele rus "contribuie activ la soluţionarea paşnică a tuturor conflictelor de pe planetă".
În opinia sa, Putin are autoritate şi este un lider mondial recunoscut, iar mai mulţi şefi de stat ţin cont de părerea lui.
Comitetul Nobel, contactat de agenţia rusă RIA Novosti, a refuzat să comenteze informaţiile privind propunerea candidaturii lui Putin la Premiul pentru Pace, argumentând că numele candidaţilor este ţinut secret.
Potrivit site-ului rus KM.ru, în Franţa s-a început strângerea de semnături pentru acordarea Premiului Nobel lui Putin.
La Cairo, Roma şi Paris au fost lipite numeroase afişe cu imaginea lui Putin şi sloganul "Eu sunt cu Putin", în semn de solidaritate faţă de poziţia preşedintelui rus referitor la cazul Siriei, relatează Vesti.ru.
În Italia, acţiunea de promovare a acestor afişe a fost iniţiată de către organizaţia creştină "Frontul Naţional". Primăria Romei, care nu a autorizat această acţiune, a ordonat eliminarea afişelor, deşi timp de cinci zile nu a fost luată nici o măsută în acest sens.
Ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace are loc anual, la Oslo, premiul fiind acordat pentru consolidarea păcii, cercetări ştiinţifice importante sau pentru aport în domeniul culturii.
Printre laureaţii acestui premiu se numără Mihail Gorbaciov, Mohamed El Baradei, Kofi Annan, Nelson Mandela, Yasser Arafat şi Barack Obama. În 2012, Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit Uniunii Europene.