Orele 13. Steagurile Palestinei au început să fluture deasupra mulţimii, iar sutele de pancarte prin care protestatarii cereau ajutor, titrau: "Help Gazza", "Ajutaţi Gazza", "Opriţi măcelul împotriva Palestinei" sau "Gaza are dreptul la libertate". Mesajele în limbile arabă şi turcă de pe pancarte au fost interzise, "doar română şi engleză", a spus un jandarm unui protestatar musulman. Mulţimea de musulmani arabi, turci sau sirieni, dar şi români vuia de mesaje anti-război rostite în cor sau expuse prin pancarte.
"Scopul manifestaţiei de azi este acela ca, împreună cu comunităţile arabe şi musulmane din România şi familiile celor care se află acum în Gaza să transmitem mesaje de pace, să se oprească războiul şi să se retragă trupele israeliene, pentru că acolo au murit oameni nevinovaţi şi mulţi copii", a declarat pentru Antena3.ro Abu Al-Ula, preşedintele Fundaţiei Taiba, una dintre asociaţiile care a organizat manifestaţia din Parcul Izvor.
Atât femeile, cât şi bârbaţii erau înfăşuraţi în voaluri islamice şi în turbane, în steaguri şi bandane inscripţionate cu "Gaza", chiar şi copiii trăgeau după ei steagul Palestinei, care era de două ori cât ei ca şi înălţime şi purtau în mâini bebeluşi de jucărie "însângeraţi", care să simbolizeze copiii ucişi în masacru. Lumea venea la tine şi se solidariza printr-un "Salamaleicon" (formă de salut în arabă ? n.r.) şi îţi împărţea poze cu copiii ucişi în Fâşia Gazza sau pliante cu mesaje anti-război traduse în română. In fâşia din Parcul Izvor auzeai peste tot vorbindu-se numai în limba arabă şi simţeai cum conflictul din Fâşia Gazza parcă a luat sfârşit o dată cu cei aproape 500 de oameni din faţa Palatului Parlamentului, care s-au unit să transmită mesajul unic : "Opriţi războiul".
De aceeaşi părere este şi Cătălin, care a venit tocmai din Brăila pentru manifestaţia de joi din Izvor şi care purta deasupra capului o pancartă pe care scria, lângă un desen cu drapelul Palestinei, "Gaza are dreptul la libertate". A explicat pentru Antena3.ro că nu a venit la protest pentru că ar fi fost implicat direct în conflict şi nici pentru că este student la o facultate de limbi străine.
"Nu am nicio legătură cu Gaza şi nici nu am prieteni sau familie care se află în zona de conflict şi oricum urmez ştiinţe politice, nu ceva legat de civilizaţii străine. Dar am vrut să fiu solidar cu ceilalţi români şi musulmani care sunt prinşi în război", a spus Cătălin pentru Antena3.ro.
Manifestaţia de joi din faţa Palatului Parlamentului a fost organizată de comunitatea musulmană şi arabă din România, precum şi de mai multe asociaţii şi ligi din România ale sirienilor, palestinienilor şi arabilor.
Paula Safta, Antena3.ro