Antena 3 CNN Externe Consumul de legume şi fructe ajută la îndepărtarea cancerului

Consumul de legume şi fructe ajută la îndepărtarea cancerului

<1 minut de citit Publicat la 12:34 12 Oct 2008 Modificat la 12:34 12 Oct 2008
Consumul de legume şi fructe ajută la îndepărtarea cancerului
O fibră care se găseşte în majoritatea fructelor şi legumelor poate ajuta la îndepărtarea cancerului, cred experţii. Un studiu, aflat în curs de desfăşurare la Institutul de Studii Alimentare, sugerează că pectina este o fibră care ne poate ajuta în lupta împotriva maladiei. Profesorul Vic Morris coordonează o serie de studii amănunţite asupra pectinei. El a spus că fibra are un efect inhibator asupra uneia din proteinele responsabile de apariţia cancerului, denumită Gal3.
Cercetările pe această temă continuă, dar profesorul Morris este de părere că sunt deja suficiente dovezi care confirmă proprietăţile fibrei. Cantitatea de pectină variază de la un fruct la altul. Cea mai mare cantitate se regăseşte la mere şi portocale, iar cea mai mică la căpşuni şi struguri. ?Auzim atât de multe despre ?superalimente?, precum afinele, dar pentru ca plaja efectelor să fie cât mai variată este bine să se consume o gamă largă de fructe şi legume?, a atras atenţia profesorul Morris.
Antena3.ro

×
Etichete: legume fructe cancer
x close