Antena 3 CNN Externe Consulul României la Chişinău - atacat

Consulul României la Chişinău - atacat

Consulul României la Chişinău - atacat
01 Oct 2007   •   13:55

Scandal în faţa Consulatului României de la Chişinău. Nemulţumiţi de dificultăţile cu care se obţin vizele pentru România, mai mulţi solicitanţi au blocat maşina consulului interimar la Chişinău, Ionuţ Dicu. Oficialul nu a fost agresat, dar i-a fost destul de greu să treacă prin mulţuimea dezlănţuită.

Spiritele s-au încins în momentul în care consulul interimar a încercat să iasă, cu maşina, pe poarta consulatului. Furioşi, cei peste 150 de oameni care se aflau în faţa instituţiei au blocat ieşirea autoturismului. Mulţimea care-şi aştepta rândul la vize s-a postat în faţa maşinii, astfel că diplomatul s-a văzut nevoit să oprească.

Ionuţ Dicu a coborât din maşină să discute cu oamenii, dar nu a reuşit să schimbe decât câteva cuvinte. Consulul a urcat repede în maşină şi şi-a făcut loc prin mulţime. Incidentul a apărut ca urmare a faptului că, de o vreme, multe cereri de vize sunt respinse, în special cele din partea agenţiilor de turism.

Preşedintele Asociaţiei Agenţiilor de turism din Republica Moldova se plânge că nicio agenţie nu a mai primit vize, de la izbucnirea scandalului din august. Atunci, Ministerul de Interne al Republicii Moldova a anunţat că un înalt funcţionar de la Ambasada României la Chişinău este suspectat că ar fi luat mită, pentru facilitarea eliberării de vize româneşti pentru cetăţenii moldoveni. Consulul Alexandru Rus a fost retras, din cauza suspiciunilor că ar fi favorizat anumite companii de turism.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close