Antena 3 CNN Externe Constituţia Germaniei va fi modificată de teama turcilor şi arabilor

Constituţia Germaniei va fi modificată de teama turcilor şi arabilor

Constituţia Germaniei va fi modificată de teama turcilor şi arabilor
03 Dec 2008   •   04:42

Constituţia Germaniei ar putea fi revizuită pentru a stabili germana ca limbă oficilă, conform unui controversat plan al politicienilor conservatori ce se tem de creşterea tot mai mare a numărului de arabi şi turci din ţară.
Membri ai cancelariei, din Uniunea Democrat Creştină (CDU), au votat în favoarea schimbării, în pofida opoziţiei conducerii partidului.
Dacă măsura este aprobată de Parlamentul german ar introduce pararaful: ?Limba Republicii Federale Germane este germana?.
Oricum, chiar şi susţinătorii au recunoscut că revizuirea nu va avea nici un efect practic, şi a fost imediat condamnată de grupurile de imigranţi sau anti-discriminare.
Germania găzduieşte un număr de peste 3 milioane de turci şi are peste 10 milioane de imigranţi.
Şeful statului Saarland, Peter Mueller, care este în spatele iniţiativei, a declarat că CDU trebuie să decidă ce înseamnă naţiunea şi a adăugat că dacă oamenii nu vorbesc germana, promisiunea de mobilitate socială este o vorbă goală.
Purtătorul său de cuvânt, Henrik Eitel, a precizat că astfel li se va duce aminte imigranţilor de responsabilităţile lor ? ?este atât o invitaţie, cât şi o cerere?. Acesta amintea că Franţa, Austria şi Elveţia au prevederi similare în Constituţie.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close