Antena 3 CNN Externe Consiliul pentru Drepturile Omului se reuneşte pentru Myanmar

Consiliul pentru Drepturile Omului se reuneşte pentru Myanmar

Consiliul pentru Drepturile Omului se reuneşte pentru Myanmar
01 Oct 2007   •   18:07

Consiliul Drepturilor Omului se reuneşte marţi, la Geneva, pe tema situaţiei din Myanmar. La convocarea sesiunii speciale a Consiliului Drepturilor Omului, consacrată examinării situaţiei drepturilor omului în Myanmar, România a participat activ. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat printr-un comunicat că delegaţia română a contribuit de asemenea activ la elaborarea poziţiei Uniunii Europene pe această temă. MAE îşi exprimă preocuparea faţă de măsurile represive luate de autorităţile de la Rangoon la adresa propriilor cetăţeni, considerând că manifestările de forţă au un caracter excesiv şi contravin normelor democratice privind libertatea de opinie şi de exprimare.

Începând de miercuri, cel puţin 13 persoane, printre care se numără şi un jurnalist japonez, au fost ucise în cursul violenţelor generate de protestele din ultimele zile, faţă de guvernarea militară aflată la putere de 45 de ani şi faţă de nivelul scăzut de trai din Myanmar.

Premierul britanic, Gordon Brown, a apreciat că numărul victimelor represiunii este "mult mai important" decât bilanţul anunţat oficial.

Uniunea Europeană discută despre posibilitatea de a trimite o misiune în Myanmar, pentru a sprijini o iniţiativă similară a emisarului special al ONU, a anunţat vineri Biroul premierului italian Romano Prodi.

Emisarul special al ONU, Ibrahim Gambari, se va întâlni marţi cu liderul juntei militare din Myanmar, generalul Than Shwe, a anunţat luni un oficial din cadrul Ministerului Informaţiei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close