Antena 3 CNN Externe Consilierul prezidențial ucrainean: ”Războiul cu Rusia poate dura până în 2035”

Consilierul prezidențial ucrainean: ”Războiul cu Rusia poate dura până în 2035”

Consilierul prezidențial ucrainean prezice o serie de ciocniri militare cu Federația Rusă până în 2035.

Razboi Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Apr 2022   •   10:33

Războiul cu Rusia poate dura până în 2035, perioadă în care ciocnirile militare regulate sunt „garantate”.

Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului biroului președintelui, Alexei Arestovich, într-un interviu cu Mark Feigin.

El a comparat situația actuală cu cea care era între Israel și arabi, când trecuseră cinci războaie, „până când și-au dat seama că aceste metode nu funcționează, și trebuie să trecem la altele”.

"Așa va fi cu noi. Nu știu dacă vor fi necesare cinci, dar ne sunt garantate mai multe ciocniri militare până în 2035. Aceasta înseamnă o ciocnire la doi și, eventual, cinci ani. Și ciocniri mari la fiecare șapte până la opt ani”, este convins expertul.

Pentru acei cetățeni care nu sunt pregătiți pentru un astfel de scenariu, Arestovich îi sfătuiește să părăsească temporar Ucraina.

"Cei care nu sunt pregătiți pentru asta, care sunt îngrijorați acum despre cum or să trăiască și să crească copii, au nevoie de altă țară. Aici este un nou Israel. Numai că scara este mai abruptă și mai înfricoșătoare", a spus el, asigurând că nu a plănuit să plece din țară cu familia lui.

"Ai mei sunt toți aici și vor fi aici, și cine nu este pregătit - există Spania caldă și multe alte țări. Mergeți acolo dacă nu sunteți pregătiți", s-a adresat Arestovich concetățenilor săi, potrivit Unian.

În același interviu, el a spus că Ucraina, în cazul în care armata lui Putin ocupă întregul teritoriu al Donbassului, se va lupta pentru aceasta până la capăt, ceea ce va atrage pierderi umane imense și pierderi pentru economie.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close