Antena 3 CNN Externe Primul congresman democrat care îi cere lui Joe Biden să se retragă: „Nu trebuie să ne predea lui Trump”

Primul congresman democrat care îi cere lui Joe Biden să se retragă: „Nu trebuie să ne predea lui Trump”

lloyd doggett getty
Lloyd Doggett s-a declarat „destul de îngrozit" de confruntarea de la CNN a lui Biden cu Trump | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    02 Iul 2024   •   22:19

Un congresman democrat de rang înalt i-a cerut marți președintelui american Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă, invocând, printre altele, performanța sa dezastruoasă în dezbaterea cu Donald Trump desfășurată joi.

„Sper că va lua decizia dificilă şi dureroasă de a se retrage. Îi cer respectuos să facă acest lucru", a scris texanul Lloyd Doggett într-un comunicat pentru presa americană. „Preşedintele Biden ne-a salvat democraţia, eliberându-ne de Trump în 2020. Nu trebuie să ne predea lui Trump în 2024", a adăugat el.

Senatorul democrat Sheldon Whitehouse a declarat luni, într-un interviu difuzat de un canal local de televiziune, că americanii doresc să fie „siguri" că Joe Biden este „cinstit cu privire la starea lui".

„Oamenii vor să fie siguri că această campanie este capabilă să câştige, că preşedintele şi echipa sa sunt sinceri cu noi în privinţa stării sale, că (dezbaterea de joi în faţa republicanului Donald Trump) a fost într-adevăr o anomalie", a declarat el la postul WPRI-TV.

Acest congresman din statul Rhode Island (nord-est), reprezentant al aripii stângi a Partidului Democrat, s-a declarat „destul de îngrozit" de confruntarea de la CNN, în timpul căreia președintele american a părut foarte confuz și uneori complet pierdut.

A doua zi, democratul în vârstă de 81 de ani, recăpătându-și ceva energie, a încercat să liniștească mulțimea la un miting de campanie în Carolina de Nord (sud-est): „Nu aș mai candida din nou dacă nu aș crede, din toată inima și cu tot sufletul meu, că pot face treaba asta".

Citește și: Joe Biden a refuzat să ia întrebări din partea presei la prima apariție la Casa Albă după dezbaterea cu Trump

Casa Albă evită de luni de zile, uneori cu o anumită iritare, orice întrebări legate de capacitățile fizice și mentale ale președintelui american, a cărui ușurință fizică și verbală a scăzut.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vasile Bănescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al BOR
x close