Antena 3 CNN Externe Confruntări violente între poliţie şi protestatari care se opun unui proiect feroviar, la Roma

Confruntări violente între poliţie şi protestatari care se opun unui proiect feroviar, la Roma

Confruntări violente între poliţie şi protestatari care se opun unui proiect feroviar, la Roma
Foto: Agerpres/Xinhua
21 Noi 2013   •   10:08

Mai multe străzi din centrul istoric al Romei au devenit teren de luptă între poliţie şi un grup de manifestanţi mânioşi. Aceştia voiau să se facă auziţi de preşedintele Franţei, aflat în vizită în capitala italiană. Motivul protestelor este viitoarea cale ferată de mare viteză între cele două ţări, un proiect puternic contestat de apărătorii mediului natural.

Chiar dacă manifestanţii nu erau foarte numeroşi, cortegiul lor a umplut străzile înguste, din centrul Romei. Ei s-au înfuriat când cordoanele de poliţişti le-au blocat accesul spre palatul în care îşi are sediul ambasada Franţei.

Protestatarii au încercat, de mai multe ori, să forţeze trecerea.

Un alt grup de militanţi a renunţat la asediul ambasadei şi a atacat un sediu al Partidului Democratic, de stânga, din care face parte premierul italian Enrico Letta. Aici s-a dezlănţuit o luptă cu petarde, sticle şi bastoane.

Un bătrân anarhist paralizat, binecunoscut în Roma, s-a postat, cu fotoliul său rulant, în faţa poliţiştilor, pentru a-şi proteja tovarăşii.

Ciocnirile s-au soldat cu şapte răniţi în rândul forţelor de ordine şi alţi câţiva printre manifestanţi.

Confruntările au fost prilejuite de vizita preşedintelui François Hollande la Roma. Manifestanţii au dorit să-şi exprime, din nou, opoziţia faţă de proiectul căii ferate Lyon - Torino, care va străbate o zonă protejată din nordul Italiei.

×
Subiecte în articol: francois hollande
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close