Antena 3 CNN Externe "Confruntări" pentru prezidenţiale în Ucraina: Timoşenko şi Ianukovici s-au atacat de la distanţă (VIDEO)

"Confruntări" pentru prezidenţiale în Ucraina: Timoşenko şi Ianukovici s-au atacat de la distanţă (VIDEO)

"Confruntări" pentru prezidenţiale în Ucraina: Timoşenko şi Ianukovici s-au atacat de la distanţă (VIDEO)
02 Feb 2010   •   09:07

Au mai rămas doar câteva zile până la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina. Televiziunile de la Kiev au programat, luni, obişnuitele dezbateri între candidaţi. Numai că emisiunile au fost cel puţin ciudate: candidatul pro-rus Viktor Ianukovici a refuzat confruntarea cu şefa guvernului, Iulia Timoşenko, aşa că fiecare din cei doi a dezbătut... de unul singur. Şi, bineînţeles, nu şi-a menajat de loc adversarul absent.

Dezbaterea oficială a candidaţilor a fost organizată de televiziunea publică ucraineană, dar Iulia Timoşenko a fost singura care s-a prezentat în studio. Ea a profitat de ocazie pentru a-şi copleşi adversarul cu critici şi chiar insulte.

"Cred că acel fotoliu gol reprezintă exact ceea ce este el. Şi, deşi este absent, îi pot simţi mirosul în studio. Este mirosul fricii. Nu aş vrea ca viitorul lider al naţiunii noastre, al poporului nostru, al Ucrainei să fie un fricos ordinar", a spus Timoşenko.

Fostul premier Viktor Ianukovici a refuzat să vină la dezbatere, iar una din aliatele sale a recunoscut, cu sinceritate, că el "nu se pricepe prea bine să vorbească". Ianukovici a apărut totuşi la o altă televiziune unde şi-a criticat şi el, din belşug, adversara absentă.

"Oamenii s-au săturat deja de ei. Aş spune că, astăzi, oamenii nu mai cred în toate minciunile pe care le aud de la Timoşenko. S-au plictisit de acest spectacol gratuit care nu se mai termină de cinci ani", a spus Ianukovici.

Zilele trecute, Viktor Ianukovici declara chiar că Iulia Timoşenko ar fi mai la locul ei în bucătărie.

Fostul premier pro-rus a câştigat primul tur de scrutin la o diferenţă de zece procente, dar analiştii cred că actuala şefă a guvernului poate reface diferenţa.



Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close