Antena 3 CNN Externe Confruntări între insurgenţi şi soldaţi în Pakistan. 80 de morţi

Confruntări între insurgenţi şi soldaţi în Pakistan. 80 de morţi

Confruntări între insurgenţi şi soldaţi în Pakistan. 80 de morţi
08 Oct 2007   •   15:42

Un număr de 80 de persoane, dintre care 60 de combatanţi islamişti, au fost ucise duminică într-o serie de confruntări violente între insurgenţi şi soldaţii pakistanezi, în zona tribală a Pakistanului, de-a lungul frontierei afgane. Confruntările au izbucnit duminică în provincia Waziristanul de Nord, centrul zonelor tribale, unde, potrivit Statelor Unite, reţeaua al-Qaida şi talibanii afgani şi-au reconstituit forţele, în pofida prezenţei a circa 90.000 de militari pakistanezi.

Un bilanţ întocmit duminică seară aduna 58 de morţi. Pe de altă parte, generalul Waheed Arshad, purtătorul de cuvânt al armatei, a declarat luni că aproximativ 50 de militari sunt daţi dispăruţi în urma confruntărilor cu islamiştii, din nord-vestul Pakistanului.

Mai multe trupe terestre, asistate de elicoptere, au lansat duminică seară un atac împotriva militanţilor islamişti într-o regiune muntoasă din provincia Waziristanul de Nord.

Armata a ripostat astfel la atacuri lansate noaptea precedentă asupra unor convoaie militare şi soldate cu moartea a doi soldaţi şi rănirea altor 30.

Preşedinele pakistanez, Pervez Musharraf, care a câştigat sâmbătă alegerile prezidenţiale, a dat asigurări săptămâna trecută că în ţara sa nu există baze permanente ale reţelei al-Qaida.

El a recunoscut totuşi că extremişti islamişti care au legătură cu această mişcare se refugiază în zonele tribale de la frontiera cu Afganistanul.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close