Antena 3 CNN Externe Confruntări Hamas-Fatah în toiul unei nunţi în Fâşia Gaza

Confruntări Hamas-Fatah în toiul unei nunţi în Fâşia Gaza

Confruntări Hamas-Fatah în toiul unei nunţi în Fâşia Gaza
11 Aug 2007   •   19:44

10 oameni au fost grav răniţi în Fâşia Gaza, în cursul unor ciocniri între militanţii din Fatah şi Hamas. Incidentele între tabere nu sunt neobişnuite în teritoriile palestiniene. Locul în care s-a derut confruntarea cu bâte şi scaune de plastic este însă atipic. Un local improvizat, unde sute de oameni participau la o nuntă.

Incidentele, surpinse de un cameraman al agenţiei locale Ramattan, s-au înregistrat vineri noapte, la Beit Hanoun, în Fâşia Gaza, unde zeci de militanţi ai grupării Fatah participau la o nuntă. În toiul petrecerii, în faţa localului au parcat 4 jeep-uri, încărcate cu militanţi Hamas. Bărbaţii au descins în mijlocul localului şi au început să îi lovească pe invitaţi cu scaune şi bâte.

Forţele Hamas susţineau că au fost nevote să intervină pentru că invitaţii la nuntă trăgeau focuri de armă în aer şi tulburau liniştea publică. Activiştii Fatah neagă însă focurile de armă. În imaginile surprinse la nuntă, invitaţii făceau însă politică, cântând diverse imnuri în onoarea lui Yasser Arafat şi a preşedintelui Mahmoud Abbas.

4 dintre invitaţii la nuntă, inclusiv cameramanul televiziunii locale palestiniene, au fost arestaţi şi eliberaţi, câteva ore mai târziu. Incidentele din oraş nu au luat sfârşit imediat. Circa 150 de femei şi tineri au mărşăluit, imediat după bătaia de la nuntă, către cartierul general al miliţiei Hamas din Beit Hanoun.

Protestatarii şi membrii echipelor de securitate s-au îmbrâncit serios, iar unii dintre ei au ajuns la spital, cu răni uşoare. A fost cea mai dură confruntare între cele două tabere, din iunie, când Hamas a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza, după ce a înfrânt forţele loiale preşedintelui moderat Mahmoud Abbas.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close