Antena 3 CNN Externe Condoleezza Rice soseşte în Bulgaria pe 9 iulie. Va vizita şi România?

Condoleezza Rice soseşte în Bulgaria pe 9 iulie. Va vizita şi România?

Condoleezza Rice soseşte în Bulgaria pe 9 iulie. Va vizita şi România?
02 Iul 2008   •   13:00

Condoleezza Rice, secretarul de stat american, ar putea vizita Sofia, pe 9 iulie, anunţă presa din Bulgaria. Potrivit jurnaliştilor, Rice urmează să îi transmită premierului Serghei Stanishev un mesaj de la preşedintele George W. Bush. Vizita nu a fost anunţată din timp, vestea luând pe nepregătite autorităţile de la Sofia şi serviciile secrete.

Reprezentanţii Ministerului de Interne şi Jandarmeriei s-au reunit în şedinţă comună pentru a stabili un plan de securitate valabil pe durata vizitei secretarului de stat american, relatează presa bulgară. Condoleezza Rice va sta la Sofia cinci ore, timp în care va fi păzită de trupe speciale. Secretarul de stat şi primul ministru bulgar vor discuta despre problema amplasării scutului antirachetă în Europa de Est.

Vizita lui Rice ar putea face parte dintr-un turneu inopinat în statele din Europa de Est, pe agenda discuţiilor urmând să fie abordată tema scutului antirachetă şi respectarea calendarului propus în timpul summitului Nato de la Bucureşti. În contextul vizitei la Sofia, este posibil ca secretarul american de stat să facă o scurtă escală şi la Bucureşti sau Constanţa, pentru a vizita baza americană de la Mihail Kogălniceanu. Deocamdată, nici partea română, nici cea americană nu au anunţat o posibilă vizită a Condoleezzei Rice. Rămâne de văzut dacă aceasta va ajunge la începutul acestei luni şi în România.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close