Antena 3 CNN Externe Comunitatea musulmană din Florida, indignată din cauza unui controversat film despre Islam

Comunitatea musulmană din Florida, indignată din cauza unui controversat film despre Islam

Comunitatea musulmană din Florida, indignată din cauza unui controversat film despre Islam
17 Sep 2008   •   17:28

Comunitatea musulmană din statul american Florida s-a arătat indignată de distribuirea unui film controversat despre Islam, deoarece pelicula le calomniază religia şi alimentează isteria antimusulmană înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, informează AFP. Filmul este intitulat "Obsesia: Războiul Islamului radical împotriva Occidentului" şi este distribuit, de săptămâna trecută, în cutiile poştale din statul Florida, împreună cu cotidienele The Miami Herald şi The South-Florida Sun-Sentinel.

Pelicula de o oră prezintă, printre altele, scene cu tineri care fac apel la Jihad, şi fotografii cu tineri nazişti. Organizaţia responsabilă de distribuirea DVD-ului este Clarion Fund al cărei obiectiv declarat este "de a educa populaţia cu privire la securitatea naţională".



Altaf Ali, directorul filialei din Florida a Consiliului pentru Relaţii Americano-Islamice, a declarat că "difuzarea de către cotidiene a unei astfel de propagande este complet iresponsabilă deoarece întreţine isteria antimusulmană".

Potrivit publicaţiei Huffington Post, organizaţia neguvernamentală Clarion Fund va distribui 28 de milioane de DVD-uri cu acest film în statele americane importante pentru alegerile din noiembrie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close