Antena 3 CNN Externe Comuniştii din Republica Moldova au încercat să cumpere votul lipsă pentru preşedinţie, cu 2 milioane de euro

Comuniştii din Republica Moldova au încercat să cumpere votul lipsă pentru preşedinţie, cu 2 milioane de euro

Comuniştii din Republica Moldova au încercat să cumpere votul lipsă pentru preşedinţie, cu 2 milioane de euro
25 Iul 2009   •   13:30

Comuniştii au încercat să cumpere preşedinţia Republicii Moldova cu două milioane de euro. Opoziţia de peste Prut acuză Partidul Comunist de tentativă de fraudă. Pe lângă recompense fabuloase pentru membrii opoziţiei care ar fi fost de acord să trădeze, reprezentanţii PC ar fi recurs şi la dosare penale, intimidări şi şantaj.

După scrutinul din 5 aprilie, Partidul Comunist din Repulica Moldova mai avea nevoie de un singur vot în Parlament, pentru a-şi impune candidatul la funcţia de preşedinte. În vizor au fost luaţi, în mod special, patru din cei 15 membri ai Partidului Liberal Democrat.

?Au fost multe presiuni din partea comuniştilor. Inclusiv acel plan de a plasa asupra opoziţiei, în faţa opiniei publice, responsabilitatea asupra evenimentelor din 7 aprilie, prin demonizarea opoziţiei şi intimidarea alegătorilor. În plus, ofertele generoase de bani: dacă s-a ajuns să se propună milioane de euro pentru un vot, vă daţi seama că situaţia este una foarte gravă. S-a ajuns la oferte de două milioane de euro pentru un vot? a declarat Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, citat de Evenimentul Zilei.

Pe lângă milioanele de euro, deputaţii opoziţiei au fost îmbiaţi cu funcţii în Guvern şi legislativ. În paralel, comuniştii recurgeau la dosare penale, intimidări şi şantaj. Niciunul dintre deputaţii opoziţiei nu a căzut în plasa comuniştilor, iar Parlamentul a fost dizolvat.

Moldovenii merg din nou la vot pe 29 iulie, pentru a-şi alege legislativul. De această dată se vor tipări peste 63.000 de buletin de vot în plus, faţă de alegerile din 5 aprilie, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău. Acestea sunt destinate secţiilor de votare deschise peste hotare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close