Antena 3 CNN Externe „Am pus Goten pe harta lumii”. O comună din Suedia este copleșită de cereri, după ce a scos la vânzare terenuri cu 10 cenți metrul pătrat

„Am pus Goten pe harta lumii”. O comună din Suedia este copleșită de cereri, după ce a scos la vânzare terenuri cu 10 cenți metrul pătrat

terenuri munte
Suedia a scos la vânzare terenuri ieftine. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2024   •   07:00

Comuna Goten din vestul Suediei a fost nevoită să suspende, temporar, vânzarea de terenuri, după ce a primit mii de solicitări ca urmare a ofertei sale de 10 eurocenţi metrul pătrat, a declarat luni pentru AFP primarul Johan Mansson, scrie Agerpres.

„Am lansat această campanie la mijlocul lunii aprilie. A fost o idee puţin nebunească, dar şi ca o glumă, ca să fim sinceri. A fost o operaţiune de marketing”, a spus primarul din Goten.

Răspândite pe întreg teritoriul comunei, 13 terenuri au fost scoase la vânzare la preţul de o coroană suedeză (aproximativ 0,08 euro) pentru un metru pătrat. Obiectivul avut în vedere era construirea de noi locuinţe într-o zonă cu o densitate redusă şi impulsionarea regiunii, a precizat primarul. Suprafaţa parcelelor scoase la vânzarea variază între 7 şi 1.200 de metri pătraţi.

Odată cu achiziţionarea terenului, cumpărătorul se angajează că va construi o casă în următorii doi ani. Asta înseamnă noi costuri suplimentare: autorizaţia de construcţie (30.000 de coroane), tarifele pentru conectarea la reţeaua de alimentare cu apă (170.000 de coroane), electricitate (40.000 de coroane) şi conectarea la Internet (30.000 de euro).

La câteva săptămâni după debutul campaniei, Goten a reuşit să vândă trei parcele. Un reportaj realizat de un post local de televiziune la finele lunii iunie a declanşat apoi un fenomen. Mai multe surse media din Suedia au reluat reportajul, un video a apărut pe TikTok şi milioane de persoane au descoperit Goten şi terenurile sale ieftine.

Comuna din Suedia este acum inundată cu emailuri şi apeluri telefonice venite din partea potenţialilor cumpărători

Comuna Goten a fost nevoită să suspende, temporar, procedura de vânzare, pentru a putea analiza toate propunerile.

„Avem persoane interesate din Europa, Asia, în principal din India şi Pakistan, dar şi din SUA, Australia şi chiar şi din America de Sud”, a precizat primarul Johan Mansson. Prin această campanie „am reuşit să punem Goten pe harta lumii”, a adăugat el.

Procedura va fi reluată în data de 7 august, cu o vânzare de terenuri la licitaţie.

×
Subiecte în articol: Suedia comuna Goten vanzare terenuri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Statul a îndatorat fiecare român cu 5.400 e euro. Ce a făcut cu banii
x close