Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Posibil complot iranian pentru uciderea lui Donald Trump. Mihai Gâdea, transmisiune specială de la Convenția Republicană

Posibil complot iranian pentru uciderea lui Donald Trump. Mihai Gâdea, transmisiune specială de la Convenția Republicană

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea. Foto: Alin Romașcan
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2024   •   22:31

Autoritățile americane au obținut informații, în ultimele săptămâni, cu privire la un complot al Iranului pentru uciderea lui Donald Trump. Asta a dus la creșterea securității în jurul fostului președinte.

Nu există niciun indiciu că cel care a comis tentativa de asasinat de sâmbătă să aibă o legătură cu Iran însă există amenințări în momentul de față din mai multe zone cu privire la faptul că Trump ar putea să fie din nou ținta unui asasinat, a spus Mihai Gâdea marţi, la Antena 3 CNN, într-o transmisiune specială de la Wisconsin.

Sursa autorităţilor americane a rămas nedezvăluită, scrie CNN.

„Informaţia momentului care vine din Statele Unite în momentul de față este că serviciile secrete americane au aflat despre faptul că iranienii ar încerca un nou asasinat la adresa președintelui Trump”, a spus Mihai Gâdea.

Existența amenințării din partea unei agenții de informații străine - și securitatea sporită pentru Trump - ridică noi întrebări cu privire la lacunele de securitate de la mitingul de sâmbătă din Butler, Pennsylvania, și la modul în care un tânăr în vârstă de 20 de ani a reușit să aibă acces la un acoperiș din apropiere pentru a trage cu o armă care l-a rănit pe fostul președinte.

Un oficial american din domeniul securității naționale a declarat că Secret Service și echipa lui Donald Trump au fost informate despre amenințare înainte de mitingul de sâmbătă.

„Secret Service a aflat de amenințarea sporită din acest flux de amenințări”, a declarat oficialul pentru CNN.

„NSC a contactat direct USSS la un nivel superior pentru a fi absolut sigur că au continuat să urmărească cele mai recente rapoarte. USSS a împărtășit aceste informații cu șeful detaliilor, iar campania Trump a fost informată cu privire la o amenințare în evoluție.

Ca răspuns la creșterea amenințării, Secret Service a mobilizat resurse și mijloace pentru protecția fostului președinte Trump. Toate acestea au fost făcute înainte de ziua de sâmbătă”, a mai spus el.

Echipa lui Donald Trump nu a dorit să dezvăluie dacă a fost informată cu privire la amenințarea iraniană.

Oficialii Serviciului Secret au avertizat în mod repetat echipa lui Trump să nu organizeze mitinguri în aer liber, care prezintă riscuri mai mari decât evenimentele la care agenția poate controla mai bine accesul, au declarat persoane informate în acest sens. 

Purtătorul de cuvânt al NSC, Adrienne Watson, a declarat că nu există nicio legătură cunoscută între Thomas Matthew Crooks și oricine altcineva în acest moment. 

„Ancheta privind tentativa de asasinat de sâmbătă a fostului președinte Trump este activă și în curs de desfășurare.

În acest moment, forțele de ordine au raportat că ancheta lor nu a identificat legături între trăgător și niciun complice sau co-conspirator, străin sau național”, a declarat Watson. 

Echipa Antena 3 CNN, singurii jurnalişti din România la evenimentul lui Donald Trump din Wisconsin

„Toată lumea așteaptă discursul principal al lui Trump, de joi, momentul care se consideră că va fi culmea acestei convenții, că America va înțelege viziunea sa pentru un nou mandat”, a mai spus Mihai Gâdea, marţi, în direct din Milwaukee.

Cine câştigă alegerile prezidenţiale din SUA după tentativa de asasinat a lui Donald Trump

În momentul de față lucrurile și cifrele încep să arate într-un fel în care te întrebi până la urmă dacă ele mai pot fi schimbate, până la momentul alegerilor, a arătat Mihai Gâdea prezentând câteva date.

Vedem în tabăra republicană o atmosferă extrem de pozitivă. Republicanii sunt chiar euforici, iar în tabăra democraților se vede o apăsare, a declarat Mihai Gâdea.

Sondajul CNN arată că imediat după dezbaterea Trump-Biden, în statele cheie, Donald Trump conduce. 

Aproape 7 din 10 alegători din fiecare stat important din SUA spun că Biden e prea bătrân pentru a fi preşedinte.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close