Antena 3 CNN Externe Companiile din Marea Britanie, ameninţate de reclama unui medicament împotriva răcelii

Companiile din Marea Britanie, ameninţate de reclama unui medicament împotriva răcelii

Companiile din Marea Britanie, ameninţate de reclama unui medicament împotriva răcelii
08 Ian 2009   •   12:49

O campanie publicitară a provocat o neaşteptată controversă în Marea Britanie. Campania promovează un medicament împotriva răcelii, dar o asociaţie patronală crede că, de fapt, îi încurajează pe salariaţi să lipsească de la lucru sub pretextul că sunt bolnavi.
Clipul televizat prezintă o tânără care se trezeşte dimineaţa cam bolnavă. Ea găseşte până la urmă pastila-minune, Benylin, dar nu se mai duce la serviciu, ci se bagă în pat cu o carte.
Firma de publicitate nu s-a mulţumit cu atât, ci a creat şi un site pe Internet care-i învaţă pe bolnavi cum să se scuze faţă de patroni sau să nu se plictisească acasă.
Micii întreprinzători găsesc gluma deloc reuşită. Patronii s-au adresat agenţiei de supraveghere a publicităţii. Autorii reclamei spun însă că nu au făcut nimic nepermis.
Un sondaj a arătat că 73% din patronii britanici ar prefera ca salariaţii lor să stea acasă până se fac bine, în loc să vină la lucru şi să răspândească microbi la restul echipei.
Se estimează că economia britanică pierde anual 13 miliarde de lire sterline din cauza absenţelor de la serviciu, iar patronii se tem că actuala campanie publicitară va spori pagubele.

Antena3

×
Subiecte în articol: salariati
Cele mai noi știri
Parteneri
x close