Antena 3 CNN Externe Comisarul european pentru Sănătate, implicat într-o anchetă antifraudă. John Dalli a demisionat

Comisarul european pentru Sănătate, implicat într-o anchetă antifraudă. John Dalli a demisionat

Comisarul european pentru Sănătate, implicat într-o anchetă antifraudă. John Dalli a demisionat
Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    17 Oct 2012   •   11:30

Comisarul european pentru Sănătate, maltezul John Dalli, a demisionat din funcţie marţi, în urma unei anchete anti-fraudă în care a fost implicat, el încercând să influenţeze legea din sectorul tutunului şi ţigărilor, informează BBC.

Dali l-a informat pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că a luat decizia demisiei, după o investigaţie a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), asupra unei plângeri depuse în mai 2012 de producătorul de tutun Swedish Match.

Conform Oficiului Antifraudă al UE, un om de afaceri maltez a încercat să folosească legăturile pe care le avea cu Dalli, care este de asemenea maltez, pentru a obţine avantaje financiare din partea companiei.

Comisarul european pentru Sănătate, John Dalli, mai este acuzat că a încercat să schimbe viitoarea legislaţie a UE în domeniul produselor din tutun, pentru interesele unei companii, a anunţat Comisia Europeană.

John Dalli a respins categoric toate aceste acuzaţii.

Şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a decis ca vicepreşedintele Comisiei, Maros Sefcovic, să preia temporar portofoliul lui Dalli, până când va numi în funcţie un alt comisar de naţionalitate malteză, conform Tratatului de funcţionare a Uniunii Europene.

John Dallli, în vârstă de 64 de ani, a devenit comisar european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorului în 2010.




×
Subiecte în articol: demisie bani José Manuel Barroso
Cele mai noi știri
Parteneri
x close