Antena 3 CNN Externe Comandantul american al forțelor NATO își dă demisia după retragerea trupelor din Afganistan

Comandantul american al forțelor NATO își dă demisia după retragerea trupelor din Afganistan

Comandantul forțelor NATO din Afganistan și-a dat luni demisia, pentru a marca, cu un gest simbolic încheierea misiunii militare.

o_1fad5q9b711oei82158k1sc1vifb.jpg
Sursa foto: FAcebook/ Austin Miller
de Alexandra Ionescu    |    12 Iul 2021   •   13:58

Generalul Austin ”Scott” Miller a fost la comanda coaliției militare din Afganistan din august 2018,  mai mult decât orice alt predecesor pe acest post.

El îi va preda comanda forțelor SUA din Afganistan șefului Comandamentului Central SUA, generalul de marină Frank McKenzie.

Ca șef al Comandamentului Central, acesta are deja autoritate asupra Afganistanului și a altor țări vecine și va continua să lucreze de la cartierul general din Tampa, Florida, și de la cel din baza aeriană Al Udeid din Doha, Qatar.

Administrația Biden a anunțat în aprilie că toate trupele americane se vor retrage din Afganistan până la 11 Septembrie.

Dar retragerea a fost mai rapidă decât s-a anticipat.

Statele Unite avea aproape de 3.500 de soldați în Afganistan, atunci când Biden a anunțat decizia, iar mai mult de 90% din personal și echipament a părăsit țara la începutul lunii iulie. 

După finalul oficial al misiuni militare, pe 31 august, Statele Unite vor păstra aproximativ 650 de trupe în Kabul pentru a asigura securitatea ambasadei, și încă alte câteva sute pentru a ajuta cu securizare aeroportului Hamid Karzai.

Generalul Miller este așteptat să se pensioneze, potrivit NBC News. 

×
Subiecte în articol: Afganistan comandant demisie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close