Antena 3 CNN Externe Columbia. Ingrid Betancourt şi-a revăzut familia, după 6 ani de captivitate

Columbia. Ingrid Betancourt şi-a revăzut familia, după 6 ani de captivitate

Columbia. Ingrid Betancourt şi-a revăzut familia, după 6 ani de captivitate
03 Iul 2008   •   22:46

Scene emoţionante în capitala Columbiei. După mai bine de şase ani de captivitate, ostatica Ingrid Betancourt şi-a revăzut joi familia. Fosta candidată la preşedinţia Columbiei, răpită de gherilele FARC, şi-a întâlnit copiii, mama şi soţul. Ostatica a fost eliberată în urma unei operaţiuni de amploare a armatei columbiene.

Ingrid Betancourt şi-a revăzut copiii pe aeroportul din Bogota, după ce în cursul nopţii s-a reîntors la apartamentul din capitala Columbiei, alături de soţul ei. În drum spre soţia pe care nu o mai văzuse de şase ani, Juan Carlos Lecompte le-a mărturisit jurnaliştilor: „Îi duc portocale. Vom lua micul dejun, iar apoi vom pleca la aeroport. (...) Nu există cuvinte. 6 ani, 4 luni şi 9 zile. Nu există cuvinte să descriu ce simţim. Suntem extrem de emoţionaţi. Sunt încă în stare de şoc”.

Imediat după eliberare, Ingrid a ţinut o conferinţă de presă. A vorbit foarte puţin cu presa, nerăbdătoare să îşi revadă familia.

Fosta candidată la preşedinţia Columbiei a fost răpită de gherilele FARC în februarie 2002, chiar în timpul campaniei electorale. Acum, alături de ea au fost eliberaţi alţi 14 ostatici. Militarii columbieni spun că i-au păcălit pe rebelii gherilelor FARC. Soldaţii s-au dat drept membri ai unei organizaţii non-guvernamentale şi i-au cerut pe ostatici, după ce au pretins că îi transportă într-un alt loc, pentru noi negocieri. I-au salvat apoi cu ajutorul unui elicopter. Operaţiunea de salvare este un mare succes pentru preşedintele Alvaro Uribe, primul oficial pe care l-a întâlnit Betancourt, după eliberare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close