Antena 3 CNN Externe Coliziune între un avion şi un elicopter deasupra râului Hudson. Nouă oameni au murit

Coliziune între un avion şi un elicopter deasupra râului Hudson. Nouă oameni au murit

Coliziune între un avion şi un elicopter deasupra râului Hudson. Nouă oameni au murit
09 Aug 2009   •   12:58

Un elicopter cu şase persoane la bord s-a ciocnit cu un avion de mici dimensiuni deasupra râului Hudson. Potrivit martorilor, ambele aparate de zbor s-au prăbuşit în apă. Alţi martori susţin că elicopterul ar fi explodat în urma coliziunii. La faţa locului s-au deplasat ambulanţe, pompieri, scafandri şi vehicule ale poliţiei. Patru trupuri neînsufleţite au fost recuperate de echipele de salvare În total, cele două aparate de zbor transportau nouă pasageri. Potrivit poliţiei, şansele de a găsi un supravieţuitor sunt minime.

Accidentul a fost văzut de sute de localnici şi turişti care se aflau pe malul fluviului Hudson. Oamenii au fost chiar nevoiţi să se pună la adăpost de resturile proiectate de coliziune. "Am văzut cum avionul a lovit elicopterul. Elicopterul a început să meargă în spirală, a căzut direct în apă cu un zgomot puternic. Iar apoi avionul s-a prăbuşit în partea cealaltă", povesteşte unul din martori.

"Toată lumea fugea, dar pe urmă au venit câteva bărci şi au mers direct, sau, mă rog, nu chiar direct, dar în zona în care căzuse avionul în apă", îşi aminteşte un altul.

Catastrofa s-a produs într-o zonă aeriană aglomerată folosită de aeronave pentru turiştii dornici să vadă de sus Statuia Libertăţii. Un coleg al pilotului de pe elicopter, aflat la sol, a observat că avionul se apropia periculos şi a încercat să trimită un semnal de avertisment, dar nu a reuşit.

Cele două aparate s-au prăbuşit nu departe de locul unde, acum şapte luni, un avion de linie a reuşit să amerizeze pe fluviu, după o avarie. Atunci, toţi pasagerii au fost salvaţi, dar acum miracolul nu s-a repetat. Echipele de salvare au recuperat patru trupuri neînsufleţite şi nu mai speră să găsească supravieţuitori.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close