Antena 3 CNN Externe COD ROŞU de ploi şi vânt emis de meteorologi. "Staţi în case"

COD ROŞU de ploi şi vânt emis de meteorologi. "Staţi în case"

aten-ionare-de-calatorie-cod-rosu-de-ploaie-si-vant-in-ungaria-280295.jpg
de O.P.    |    22 Oct 2014   •   07:02

Furtuni, ploi abundente şi grindină sunt aşteptate, astăzi, în Ungaria, unde meteorologii au emis o alertă de cod roşu pentru Budapesta şi cea mai mare parte a teritoriului.

Vremea rea a făcut, ieri, trei victime în Marea Britanie, lovită de un uragan care a traversat Atlanticul şi a provocat numeroase distrugeri.

Trei oameni au murit şi cel puţin alţi cinci, între care doi copii, au fost răniţi în Marea Britanie, afectată de o furtună extrem de puternică. Meteorologii spun că a fost vorba de "rămăşiţele" uraganului Gonzalo care a devastat, săptămâna trecută, insulele Bermude, de cealaltă parte a Atlanticului. Uraganul a adus în nordul Scoţiei ploi torenţiale şi rafale de vânt de 170 de kilometri pe oră.

Una dintre victimele furtunii este un mecanic auto, strivit de maşina pe care o repara şi care a fost răsturnată de vânt. Iar o femeie şi-a pierdut viaţa după ce un copac a fost doborât chiar în centrul Londrei.

Traficul feroviar a fost serios perturbat iar accidentele provocate de furtună au blocat circulaţia pe mai multe şosele. Dar cel mai mult a avut de suferit transportul aerian. Mii de pasageri au rămas la sol, pe aeroportul londonez Heathrow, deoarece cursele lor au fost anulate. Furtuna a cuprins şi Germania, unde a provocat un accident mai puţin obişnuit: o telecabină a rămas blocată deasupra Rinului, la 40 de metri înălţime.

După câteva ore, pompierii au reuşit să-i coboare, pe un cablu, pe cei doi părinţi şi pe copiii lor, dintre care cel mai mic avea doar două luni. Alte două persoane, cetăţeni americani, au fost salvaţi dintr-o altă telecabină.


×
Subiecte în articol: inundatii vant puternic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close