Antena 3 CNN Externe CNN: SUA pregătește măsuri pentru a permite contractorilor militari americani să intre în Ucraina și să ajute armata

CNN: SUA pregătește măsuri pentru a permite contractorilor militari americani să intre în Ucraina și să ajute armata

CNN: SUA pregătește măsuri pentru a permite contractorilor militari americani să intre în Ucraina și să ajute armata
Joe Biden și Volodimir Zelenski sau mâna la Summitul NATO de la Vilnius, în iulie 2023. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    27 Iun 2024   •   06:30

Patru oficiali americani au declarat pentru CNN că administrația Biden se îndreaptă spre ridicarea unei interdicții de facto privind detașarea contractorilor militari americani în Ucraina, pentru a ajuta armata țării să întrețină și să repare sistemele de armament furnizate de SUA.

Modificarea ar marca o altă schimbare semnificativă în politica administrației Biden privind Ucraina, în timp ce SUA caută modalități de a oferi armatei ucrainene un avantaj în fața Rusiei.

Politica este încă în curs de elaborare de către oficialii administrației și nu a primit încă aprobarea finală din partea președintelui Joe Biden, au declarat oficialii.

"Nu am luat nicio decizie și orice discuție despre acest lucru este prematură", a declarat un oficial al administrației. "Președintele este absolut ferm că nu va trimite trupe americane în Ucraina".

Odată aprobată, schimbarea va fi probabil promulgată în acest an, au declarat oficialii, și va permite Pentagonului să ofere contracte companiilor americane pentru lucrări în Ucraina, pentru prima dată de la invadarea Rusiei în 2022. Oficialii au declarat că speră că acest lucru va accelera întreținerea și repararea sistemelor de arme utilizate de armata ucraineană.

În ultimii doi ani, Biden a insistat ca toți americanii, și în special trupele americane, să stea departe de linia frontului ucrainean. Casa Albă a fost hotărâtă să limiteze atât pericolul pentru americani, cât și percepția, în special din partea Rusiei, că armata americană este angajată în luptă acolo. Departamentul de Stat a avertizat în mod explicit americanii să nu călătorească în Ucraina începând din 2022.

Ca urmare, echipamentele militare furnizate de SUA care au suferit daune semnificative în luptă au trebuit să fie transportate în afara țării, în Polonia, România sau alte țări NATO, pentru reparații, un proces care durează. Trupele americane sunt, de asemenea, disponibile pentru a-i ajuta pe ucraineni în ceea ce privește întreținerea de rutină și logistica, dar numai de la distanță, prin chat video sau telefon securizat - un aranjament care a venit cu limitări inerente, deoarece trupele și contractorii americani nu pot lucra direct pe sisteme.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close