Antena 3 CNN Externe CNN: Pe Biden l-au lăsat nervii într-o convorbire cu congresmenii democrați. "Termină cu porcăriile și vezi-ți de drum"

CNN: Pe Biden l-au lăsat nervii într-o convorbire cu congresmenii democrați. "Termină cu porcăriile și vezi-ți de drum"

Crow Biden Houlahan Abaca Press Zuma Press
Congresmenii democrați Jason Crow și Crissy Houlahan (stânga, respectiv dreapta) și președintele SUA, Joe Biden (centru). Surse foto: hepta / Abaca Press / Zuma Press
de Adrian Iclozan    |    17 Iul 2024   •   21:23

Președintele american Joe Biden a avut un schimb dur de replici cu un membru democrat al Camerei Reprezentanților, într-o discuție purtată în contextul incertitudinilor legate de candidatul partidului pentru Casa Albă, relatează CNN.

Convorbirea, care a avut loc sâmbătă, în regim de conferință telefonică, i-a dat ocazia congresmanului Jason Crow, din Colorado, să-i spună fără menajamente lui Biden că "alegătorii sunt îngrijorați de vigoarea și puterea" lui și, în particular, de impresia produsă de liderul SUA asupra actorilor politici internaționali.

Crow este un fost militar care a servit în Afganistan și Irak.

Joe Biden i-a răspuns acestuia că știe că a fost decorat cu "Steaua de Bronz", la fel ca și fiul său decedat, Beau Biden. Cu toate acestea, "nu Jason Crow a reconstruit NATO", a continuat președintele. El a adăugat că liderii alianței militare transatlantice îl susțin.

Schimbul de replici s-a încins după ce congresmanul i-a transmis liderului de la Casa Albă că "alegătorii nu îl văd" așa cum susține Biden despre sine.

Președintele îi spune unui congresman democrat să înceteze cu porcăriile și să-și vadă de drum

Președintele s-a înfuriat și i-a spus lui Crow "să înceteze cu porcăriile". El a continuat afirmând că, dacă Jason Crow vrea să-l abandoneze, atunci este liber s-o facă.

Reprezentantul democrat a replicat că a participat la discuție tocmai pentru faptul că nu vrea să-l abandoneze pe Biden. Biden, în continuare nervos, i-a răspuns că e cazul "să-și vadă de drum".

Președintele a avut contre verbale și cu Chrissy Houlahan, membră a Camerei Reprezentanților din Pennsylvania. Houlahan, care reprezintă districtul Bucks, i-a transmis liderului democrat că "trebuie să câștige" acolo, dacă vrea să câștige statul. 

Biden s-a declarat neîncrezător, dar Houlahan afirmat că are la dispoziție sondaje de opinie care atestă această realitate.

Comitetul Național Democrat le-a comunicat membrilor săi că a-l susține pe Biden la președinție este "cea mai înțeleaptă alegere"

Între timp, Comitetul Național Democrat continuă cu planurile de a-l nominaliza drept candidat prezidențial pe Joe Biden printr-un "vot virtual" în următoarele săptămâni.

Acest organism a trimis, miercuri dimineață, un e-mail membrilor săi în care subliniază că susținerea lui Biden este "cea mai înțeleaptă abordare", în ciuda împotrivirii crescânde din partea unor congresmeni democrați. 

O discuție va avea loc vineri pentru a delibera și a pune în mișcare mecanismele și calendarul pentru nominalizarea virtuală a lui Biden. 

Mesajul transmis membrilor Comitetului precizează că "niciun vot virtual nu va începe înainte de 1 august".

"Dialogul nostru de vineri cu privire la modul în care va funcționa Convenția (de desemnare a candidaturii prezidențiale, n.r.) va include discutarea unui element de vot virtual, care se va încheia înainte de Convenția unde participarea va fi în persoană. Vom detalia (...) motivele pentru care votul virtual este cea mai înțeleaptă abordare și vom explica felul cum ar urma să funcționeze un vot virtual", se mai spune în mesajul citat de CNN.

Sursa citată menționează că decizia Comitetului Național Democrat, de a continua cu nominalizarea virtuală a lui Biden în următoarele săptămâni, înainte de Convenția Națională Democrată din august, de la Chicago, a stârnit o revoltă în interiorul partidului. 

O facțiune din ce în ce mai mare a democraților din Camera Reprezentanților, convinsă că Biden este prea afectat politic pentru a-l învinge pe Trump în noiembrie, solicită Comitetului să renunțe la aceste planuri.

Un proiect de scrisoare în acest sens circulă printre congresmenii democrați.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close