Antena 3 CNN Externe Clipe de coşmar pentru australieni. Au crezut că FOCUL IADULUI le va aduce sfârşitul!

Clipe de coşmar pentru australieni. Au crezut că FOCUL IADULUI le va aduce sfârşitul!

Clipe de coşmar pentru australieni. Au crezut că FOCUL IADULUI le va aduce sfârşitul!
Foto: AP
09 Ian 2013   •   13:45

Această familie terifiată, cu o frica profundă exprimată pe chipuri, reuşeşte să se refugieze în apa lacului din apropierea casei, situată în Tasmania, sudul Australiei.

Ceea ce i-a forţat pe aceşti oameni să recurgă la această măsură extremă sunt incendiile puternice de vegetaţie, care au mistuit insula în ultimele zile, pe fondul unor temperaturi care au ajuns la 54 de grade Celsius.

Pentru a scăpa de iadul stărnit, bunica Tammy Holmes îşi aduce cei cinci nepoţi în singurul loc în care, speră ea, flăcările nu vor putea ajunge. În lacul din spatele casei, sub un ponton din lemn...

Mama copiilor, Bonnie Walker, i-a lăsat pe cei cinci copii ai săi în grija bunicilor, ea fiind nevoită să asiste la o ceremonie funerară.

"Am aflat târziu că focul se îndreaptă spre casa părinţilor mei. Am încercat să îi sun, dar nu-mi răspundea nimeni, iar drumurile erau închise de autorităţi. Sincer, am crezut că i-am pierdut pe cei dragi. De-abia în cursul după-amiezii, în jur de 15.30, am primit un mesaj prin care mi s-a transmis că părinţii şi copiii mei au fost evacuaţi din mijlocul flăcărilor", a declarat copleşită de emoţii dna Walker, pentru ABC Australia.

Temperaturile foarte ridicate, înregistrate în Australia, au început astăzi să scadă, reducându-se astfel riscul de propagare a unor noi incendii.
Institutul de Meteorologie şi Monitorizare a Climei din Australia a transmis un comunicat în care se precizează că gradele din termometre vor scădea, în capitala Canberra, de la 36 de grade Celsius la 28 de grade.
O scădere bruscă a temperaturii este aşteptată şi în Sydney, unde se vor înregistra doar 23 de grade, faţă de 43, indicate de mercurul termometrelor, zilele trecute.

AICI puteţi urmări evoluţia temperaturilor din Australia în intervalul următor!

×
Subiecte în articol: incendii de vegetatie sydney
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close