Antena 3 CNN Externe Clinton câştigă în Texas. McCain, învestit oficial pentru prezidenţiale

Clinton câştigă în Texas. McCain, învestit oficial pentru prezidenţiale

Clinton câştigă în Texas. McCain, învestit oficial pentru prezidenţiale
05 Mar 2008   •   08:01

Hillary Clinton revine spectaculos în Cursa pentru Casa Albă. Senatorul John McCain, în vârstă de 71 de ani, a câştigat marţi învestitura Partidului Republican pentru prezidenţialele americane din noiembrie, promiţând să combată extremiştii islamişti şi să apere locurile de muncă din Statele Unite. "Prieteni, am marea plăcere de a vă anunţa că în această seară am câştigat suficienţi delegaţi pentru a putea proclama cu încredere, umilinţă şi un mare simţ de responsabilitate că voi fi candidatul republican pentru preşedinţia Statelor Unite", a declarat senatorul de Arizona.

"Bătălia începe în această seară", a adăugat el, în faţa a circa 200 de activişti reuniţi într-un hotel din Dallas, Texas.

Câştigând alegerile primare desfăşurate marţi în statele Ohio, Vermont, Rhode Island şi Texas, John McCain, care a fost pe punctul de a renunţa vara trecută, din lipsă de bani şi consilieri, a reuşit să depăşească numărul de 1.191 de delegaţi, necesari pentru a se asigura că va fi învestit de partidul său pentru prezidenţiale.

Hillary Clinton a câştigat alegerile primare desfăşurate marţi în statul Texas, pentru desemnarea candidatului democrat la prezidenţialele din noiembrie. Ea a câştigat de asemenea marţi alegerile primare din Ohio şi Rhode Island, în timp ce rivalul său, Barack Obama, a obţinut victoria în statul Vermont.

Aceasta este cea mai importantă victorie a lui Clinton, în vârstă de 60 de ani, după cele de la 5 februarie, când au fost organizate adunări electorale în circa 20 de state. Clinton nu a mai câştigat în nici un stat de atunci.

BILANŢUL VOTURILOR DELEGAŢILOR DEMOCRAŢI - Cei doi candidaţi rivali au nevoie de un număr de 2.025 de delegaţi pentru a obţine nominalizarea la prezidenţialele din noiembrie.

Hillary Clinton are spijinul a 1.391 de delegaţi din 16 state:
- Arizona
- Arkansas
- California
- Florida
- Massachusetts
-Michigan
- Nevada
- New Hampshire
- New Jersey
-New Mexico
- New York
- Ohio
- Oklahoma
- Rhode Island
- Tennessee
- Texas

Barack Obama este susţinut de 1.477 de delegaţi din 24 de state:
- Alabama
- Alaska
- Colorado
- Connecticut
- Delaware
- Georgia
- Hawaii
- Idaho
- Illinois
- Iowa
- Kansas
- Louisiana
- Maine
- Maryland
- Minnesota
- Missouri
- Nebraska
- North Dakota
- South Carolina
- Utah
- Vermont
- Virginia
- Washington state
- Wisconsin


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close