Antena 3 CNN Externe Cleric iranian doreşte ?arme speciale? pentru a învinge duşmanii

Cleric iranian doreşte ?arme speciale? pentru a învinge duşmanii

Cleric iranian doreşte  ?arme speciale? pentru a învinge duşmanii
15 Iun 2010   •   04:22

Mentorul spiritiual al preşedintelui iranian a făcut un rar anunţ public cerând producerea de "arme speciale" care sunt monopolul unor câteva naţiuni- o referire la armele nucleare.

Associated Press a obţinut o copie a unei cărţi scrisă de ayatollah Mohammad Taqi Mesbah Yazdi în care acesta scrie că Iran nu ar trebui să se lipsească de dreptul de a produce aceste? arme speciale."

Guvernul iranian, ca şi ierarhia clerică, au negat în mod repetate că statul ar căuta să producă arme nucleare, aşa cum susţin SUA şi aliaţii.

Consiliul de Securiatate a impus săptămâna trecută un al patrulea rând de sancţiuni ca răspuns la refuzul Teheranului de a opri îmbogăţirea uraniului.

Opiniile lui Yazdi, inclusiv devotamentul pentru Mahdi, o figură mesianică ce ar urma să reapară înainte de ziua judecăţii, au avut un impact puternic asupra lui Ahmadinejad, care îi arată mai mult respect decât oricărui cleric.

Cartea lui Yazdi , "Revoluţia Islamică, o creştere de schimbări politice în istorie," a fost scrisă în 2005 şi republicată anul trecut, dar a avut o circulaţie foarte limitată la câţiva clerici.

"Cele mai avansate arme trebuie produse în interiorul ţării chiar dacă duşmanii noştri nu agreează. Nu există nici un motiv pentru care ei au dreptul să producă un tip special de arme, în timp ce alte state sunt lipsite de acesta," arăta Yazdi .

În cartea sa, el susţine că Iran trebuie să posede armele necesare de apărare pentru a face faţă duşmanilor.

"Conform învăţăturii islamimce, toate instrumentele obişnuite şi instrumentele materialiste trebuie angajate contra duşmanului pentru a preveni superioritatea militară a inamicului" .

"Din punctul de vedere al islamului, musulmanii trebuie să facă eforturi pentru a beneficia de cel mai sofisticat echipament militar şi să obţină arme specifice din monopolul statelor puternice" .

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close