Antena 3 CNN Externe Momentul în care o clădire rezidențială din Kiev este lovită de o rachetă a rușilor

Momentul în care o clădire rezidențială din Kiev este lovită de o rachetă a rușilor

Sunt noi bombardamente la Kiev, chiar în timpul stării de asediu. Mai multe blocuri au fost lovite. Pe imaginile surprinse de martori se văd coloane uriaşe de fum dar şi clădiri în flăcări.

Momentul în care o clădire rezidențială din Kiev este lovită de o rachetă a rușilor
de Laura Dinu    |    16 Mar 2022   •   11:04

Un ucrainean a surprins exact momentul în care o bombă a lovit o clădire rezidențială din Kiev, de 12 etaje. Din primele informații ale Serviciului de Stat de Urgență, două persoane au fost rănite și 37 evacuate. 

Regiunile de la periferia Kievului au fost puternic bombardate în această noapte. Un asalt fără precedent al armatei ruse, de 35 de ore, a fost anunțat de primarul Kievului.

Armata rusă a deschis focul asupra civililor, fără milă. Aceștia au fost sfătuiți să se adăpostească în buncăre, iar militarii să lupte fără milă împotriva soldaților ruși. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut din nou Occidentului să creeze o zonă de excludere aeriană. 

”Vă rog să înțelegeți cât de important e pentru noi să închideți spațiul aerian în fața rachetelor și avioanelor Rusiei! Sper că puteți să vă sporiți eforturile. Trebuie să faceți mai mult pentru a-i opri pe ruși, pentru a proteja Ucraina”, a spus președintele țării. 

Şi la Mariupol, în sudul țării, se dau lupte grele. Trupele ruse, care au încercuit complet orașul, câștigă teren, dar apărătorii continuă să lupte. Aproximativ 400 de persoane, pacienți şi angajați ai spitalului local au fost luați ostatici de forțele armate ruse, relatează BBC, care îl citează pe viceprimarul orașului asediat, Serghei Orlov. 

De asemenea, trupele ucrainene au ucis un al patrulea general rus. Generalul Oleg Mitiaev, care a căzut în luptele de la Mariupol, era comandantul unei divizii, iar anul trecut a fost comandant adjunct al trupelor ruse din Siria. 

Pe social media a apărut informația privind moartea unui ofițer superior, locotenent-colonelul Anton Gevak, comandantul unui batalion de recunoaștere al infanteriei navale ucrainene. 

Premierii din Cehia, Polonia şi Slovenia sunt primii lideri din Uniunea Europeană care au ajuns pe frontul ucrainean. 

Scopul vizitei lor a fost acela "de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea și independența Ucrainei." 

×
Subiecte în articol: Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Calificare istorică în optimile Euro 2024. România câștigă grupa E, după 1-1 cu Slovacia
x close