Antena 3 CNN Externe Cioroianu: România nu va recunoaşte independenţa Kosovo

Cioroianu: România nu va recunoaşte independenţa Kosovo

Cioroianu: România nu va recunoaşte independenţa Kosovo
20 Noi 2007   •   08:17

România nu va fi printre primele state care vor recunoaşte independenţa noului stat Kosovo! Declaraţia îi aparţine ministrului român de externe, Adrian Cioroianu, aflat la Bruxelles, la întâlnirea miniştrilor de externe europeni. Pe de altă parte, ministrul român al apărării, Teodor Meleşcanu spune că România îşi va menţine şi anul viitor cei 153 de militari desfăşuraţi în provincia sârbă. Afirmaţiile oficialilor români au fost făcute în ajunul unei noi runde de negocieri între sârbi şi kosovari.

Statutul provinciei Kosovo a fost unul dintre subiectele fierbinţi ale întâlnirii miniştrilor de Externe europeni de la Bruxelles. În opinia şefului diplomaţiei române, Adrian Cioroianu, şansele unui acord între cele două părţi până pe 10 decembrie, când se încheie mandatul Troikăi, s-au redus cosiderabil.

În cazul în care nu se ajunge la un acord între sârbi şi kosovari până pe 10 decembrie, puterea de la Kosovo este hotărâtă să proclame independenţa unilaterală a provinciei. Ministrul român al apărării, Teodor Meleşcanu este de părere că în acest caz, Uniunea Europeană ar trebui să fie pregătită să intervină.

La Bruxelles, va avea loc o nouă rundă de negocieri directe între Serbia şi Kosovo. Discuţiile ar putea fi decisive pentru viitorul statut al provinciei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close