Antena 3 CNN Externe Cioroianu intimidat de Condoleezza

Cioroianu intimidat de Condoleezza

Cioroianu intimidat de Condoleezza
14 Iun 2007   •   08:07

Ministrul român de externe Adrian Cioroianu a discutat pentru prima oară cu secretarul american de stat, Condoleezza Rice. Întâlnirea a avut loc la Washington şi reprezintă cel mai important moment al vizitei lui Adrian Cioroianu în Statele Unite. Ziariştii au remarcat că importanţa momentului pare să-l fi copleşit pe şeful diplomaţiei române. La finalul discuţiilor, în faţa presei, a vorbit doar Condoleezza Rice. Adrian Cioroianu abia a scos câteva cuvinte.

Condoleeza Rice: Prima vizită oficială?
Adrian Cioroianu: În Washington, da.
Rice: Daţi-mi voie să îi urez bun venit ministrului de externe al României. Tocmai mi-a spus că este prima sa vizită oficială, suntem onoraţi. Este momentul în care avem ocazia să discutăm despre parteneriatul nostru în multe zone din lume...
Cioroianu: Da, da, este corect.

Adrian Cioroianu nu a părut a fi în apele sale la întâlnirea cu omologul său american. Vizibil emoţionat, s-a mulţumit să confirme sec afirmaţiile Condoleezzei. Toată convorbirea în faţa presei a durat doar un minut, în care ministrul român, mai laconic ca niciodată, nu a spus decât câteva cuvinte.

Condoleezza Rice: Ştiu că premierul român a făcut aprecieri despre importanţa reconcilierii în Irak, ca toţi irakienii să fie uniţi.
Cioroianu: Da.

Ministrul român a spus cele mai multe cuvinte... la final. ?Vă mulţumesc foarte mult!?

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close