Antena 3 CNN Externe Cioroianu cere UE să intervină în disputa dintre România şi Republica Moldova

Cioroianu cere UE să intervină în disputa dintre România şi Republica Moldova

Cioroianu cere UE să intervină în disputa dintre România şi Republica Moldova
15 Oct 2007   •   17:42

Ministrul de Externe român Adrian Cioroianu a cerut luni, la reuniunea CAGRE, preşedinţiei portugheze şi Consiliului Europei să transmită autorităţilor de la Chişinău că un comportament precum cel de la vama Leuşeni este inadmisibil şi l-a convocat, în cursul zilei de marţi, la MAE, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti.

Disputa s-a accentuat după ce vineri mai multor delegaţii româneşti le-a fost interzis accesul în Republica Moldova, deşi fuseseră invitate la un eveniment.

Vineri, trei delegaţii româneşti din Bacău, Năvodari şi Târgu Mureş, invitate la Chişinău de către primarul oraşului, Daniel Chirtoacă, au fost întoarse din drum, din punctul de graniţă Albiţa-Leuşeni, fără nicio explicaţie, de către autorităţile de frontieră ale Republicii Moldova.

Ministrul de Externe Cioroianu a calificat incidentele de la punctul de graniţă Albiţa-Leuşeni drept un "act inamical" la adresa României, un gest politic, premeditat, al unor oficialităţi moldoveneşti, dar şi o încercare de subminare a autorităţii primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Comisarul European pentru Justiţie, Franco Frattini, prezent, duminică, la Chişinău, a cerut explicaţii autorităţilor în legătură cu refuzul vameşilor de la punctul de frontieră Leuşeni de a permite accesul unor delegaţii din România pe teritoriul Republicii Moldova.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close