Antena 3 CNN Externe Cioroianu ajută UE să se apropie de Rep. Moldova

Cioroianu ajută UE să se apropie de Rep. Moldova

Cioroianu ajută UE să se apropie de Rep. Moldova
09 Mai 2007   •   22:13

Ministrul român al Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Kalman Mizsei, reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Potrivit MAE, discuţiile s-au concentrat pe evaluarea cadrului şi contextului general în care se construieşte în prezent relaţia dintre UE şi Republica Moldova.

Cei doi oficiali au schimbat opinii asupra semnificaţiei şi implicaţiilor extinderii Uniunii până la frontierele Republicii Moldova, asupra oportunităţilor pe care aderarea României la UE le deschide pentru consolidarea dialogului dintre Bruxelles şi Chişinău. În acest cadru, partea română a reiterat sprijinul necondiţionat pentru eforturile Republicii Moldova de apropiere de Uniunea Europeană.

Ministrul Adrian Cioroianu şi reprezentantul special Kalman Mizsei au analizat, de asemenea, şansele reluării negocierilor în format 5+2 dedicate soluţionării problemei transnistrene, întrerupte de mai bine de un an. Aceasta a fost prima vizită la Bucureşti a reprezentantului special Kalman Mizsei, de la preluarea mandatului în martie anul acesta.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close