Antena 3 CNN Externe Cioroianu a văzut-o în sfârşit pe Rice

Cioroianu a văzut-o în sfârşit pe Rice

Cioroianu a văzut-o în sfârşit pe Rice
13 Iun 2007   •   07:45

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Condolezza Rice. Şeful diplomaţiei române a început marţi o vizită de trei zile la Washington. Bazele americane din România, problema scutului american anti-rachetă din Europa dar şi problema vizelor pentru cetăţenii români sunt subiectele principale înscrise pe agenda întâlnirii.

?Ştim că românii sunt nerăbdători să ajungă fără vize în Statele Unite, ne străduim să facem acest lucru posibil cât mai repede, însă nu putem să precizăm o dată certă când vizele vor fi eliminate?. Acesta a fost mesajul pe care oficialii americani l-au transmis ministrului roman de Externe. Cioroianu s-a întâlnit cu politicieni americani şi cu reprezentanţi ai firmei de lobby care încearcă să ne impună punctul de vedere în Congres.

Senatorul Richard Lugar, co-preşedinte al Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului, a declarat ca speră într-un pas mai important în această problemă în următoarele luni, pentru ca românii care doresc să ajungă în America să o poată face fără probleme.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close