Antena 3 CNN Externe Ciolacu la Chişinău: "Ucraina este într-un război armat şi Moldova este supusă unui război hibrid"

Ciolacu la Chişinău: "Ucraina este într-un război armat şi Moldova este supusă unui război hibrid"

461774565_1308900347187584_6703478328677346206_n
Marcel Ciolacu a participat la conferinţa de la Chişinău alături de omologul său Dorin Recean.
de M.P.    |    04 Oct 2024   •   15:40

Premierul României, Marcel Ciolacu, a precizat că aderarea Moldovei la UE este un eveniment aşteptat de către România. Ciolacu spune că în acest moment, Republica Moldova este într-un război hibrid.

"Dacă voi spuneţi că Rusia poate aduce aceeaşi securitate şi viitor, eu spun că nu. Eu iubesc Moldova, cu cât se dezvoltă Moldova cu atât România este mai sigură, suntem ţări vecine. Sunt două ţări în război în acest moment, Ucraina care este într-un război armat şi Moldova care este supusă unui război hibrid. Ambele state încearcă să reziste dar întreaga Europă este alături de ele", a spus Marcel Ciolacu la declaraţiile din momentul predării unor autobuze şcolare donate de România Republicii Moldova. Declaraţiile au fost transmise live pe contul de socializare al premierului moldovean.

Unitățile de transport vor ajunge în școlile din Ungheni, Briceni, Soroca, Florești, Drochia, Ocnița, Căușeni, dar și în alte raioane ale țării. 

Microbuzele au fost achiziționate din contul asistenței financiare nerambursabile de 100 de milioane de euro, oferită de Guvernul României. Întregul lot cuprinde 69 de unități de transport școlar, dintre care primele 40 au fost distribuite în luna august, curent, conform Ştiri.md.

Marcel Ciolacu efectuează, vineri, o vizită oficială în Republica Moldova, în cadrul căreia mai are programate întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Grosu. Din program face parte şi o vizită la Mitropolia Basarabiei, unde va avea o întrevedere cu Mitropolitul Petru.

×
Subiecte în articol: Moldova ciolacu recean
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close