Antena 3 CNN Externe Cine va deveni noul preşedinte al Comisiei Europene

Cine va deveni noul preşedinte al Comisiei Europene

Cine va deveni noul preşedinte al Comisiei Europene
Foto: Intact Images
15 Aug 2013   •   15:42

Cine-l va inlocui in 2014 pe Jose Manuel Barroso la carma Comisiei Europene? Intr-un moment in care economia UE reuseste cu greu sa se mentina pe linia de plutire si sa faca fata crizei, iar partidele extremiste isi consolideaza pozitiile, eurparlamentarele de anul viitor ar trebui sa devina, in conditiile in care ele se vor desfasura, in sfarsit, in mod democratic, un pas crucial pentru viitorul UE, scrie publicatia franceza Le Huffington Post.

Care sunt insa potentialii candidati? Cetatenii UE nu au de ce sa se planga: alegerile europene programate pentru mai 2014 se anunta mai mult decat interesante. Conform Tratatului de la Lisabona, presedintele Comisiei Europene trebuie sa urmeze linia politica a partidului care a castigat alegerile.

In momentul de fata, numai Aliata progresista a socialistilor si democratilor pare dispusa sa demareze o dezbatere legata de candidaturile la succesiunea lui Barroso. Principalul favorti este actualul speaker al Parlamentului European, Martin Schulz: cu o vasta experienta de munca in structurile UE, actiunile lui sunt rareori criticate. In plus, el este exponentul celui mai populat stat al UE.In fata lui Schulz, sansele altor pretendenti al sefia executivului european – comisarul Margot Wallstrom, fostul premier spaniol, Jose Luis Zapateroe si fostul sef al diplomatiei britanice, David Miliband – nu sunt prea convingatoare.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close