Antena 3 CNN Externe Cine sunt militarii din aeroporturile din Crimeea? Flota Rusă de la Marea Neagră: "NU sunt trupele noastre!"

Cine sunt militarii din aeroporturile din Crimeea? Flota Rusă de la Marea Neagră: "NU sunt trupele noastre!"

Cine sunt militarii din aeroporturile din Crimeea? Flota Rusă de la Marea Neagră: "NU sunt trupele noastre!"
28 Feb 2014   •   12:24

Mai multe persoane niedentificate, îmbrăcate în uniforme militare şi înarmate patrulează perimetrul Aeroportului Internaţional din capitala Crimeei, Simferopol. Acestea pretind că sunt în căutarea unor trupe ucrainene de paraşutişti, bănuite că ar fi dispuse în zonă.

La ora actuală, orarul curselor aeriene se desfăşoară după programul normal.

Potrivit unor martori, trei camioane fără plăcuţe de înmatriculare au ajuns în parcarea aeroportului, iar din ele au coborât aproximativ 50 de bărbaţi. Aceştia s-au masat la terminalul de plecări interne, ulterior aria de patrulare fiind extinsă.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Igor Stratilati, a spus că nu a fost vorba de o ofensivă militară.
"După ce au observat că nu este prezent niciun paraşutist ucrainean, bărbaţii cu uniforme militare au părăsit pista de rulare, şi-au cerut scuze apoi au părăsit zona", a precizat Stratilati pentru un post de radio din Moscova.
Ulterior, oficialul a adăugat la Dozhd TV că în jur de 30 de persoane au rămas în incinta aeroportuară, dar acestea nu fac parte din armata rusă.


De asemenea, unele surse au comunicat că şi Aeroportul Belbek din Sevastopol ar fi intrat sub controlul unui comando militar.

Flota Federaţiei Ruse de la Marea Neagră a respins acuzaţiile care spuneau că aeroportul ar fi fost ocupat de trupele sale.

"Nicio unitate a Flotei din Marea Neagră nu a fost dispusă în aria Belbek şi nici nu a luat parte la vreo operaţiune de acest gen", se arată într-un comunicat de presă.

La rândul său, premierul Regiunii Autonome Crimeea, Sergey Aksyonov, a declarat că situaţiile din ambele aeropoturi se află sub control.
"Situaţia este dificilă, dar se află sub control. Nu există nicio ameninţare la adresa securităţii, iar negocierile sunt în plină desfăşurare. Sfătuiesc pe toată lumea să recurgă la calm", a subliniat Aksyonov pentru Life-News.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close