Antena 3 CNN Externe Cine refuză să lupte împotriva Statului Islamic. "Avem alte priorităţi"

Cine refuză să lupte împotriva Statului Islamic. "Avem alte priorităţi"

imageResize.jpg
de O.P.    |    27 Feb 2015   •   08:30

Lupta împotriva organizației Statului Islamic (SI) nu reprezintă o prioritate pentru Turcia și acest lucru favorizează tranzitul pe teritoriul său al combatanților străini care se îndreaptă spre Siria, a afirmat joi șeful serviciilor americane de informații, James Clapper, citat de AFP.

Turcia "are alte priorități și alte interese" decât să își intensifice participarea sa la lupta împotriva grupării SI, a declarat James Clapper în cursul unei audieri în fața Comisiei senatoriale pentru forțele armate.

Sondajele de opinie din Turcia arată că SI nu este văzut ca o "amenințare primordială", iar preocupările sunt mai repede legate de economie sau de separatismul kurd, a explicat el.

"Consecința pentru toate acestea este un mediu permisiv", în special pe plan legislativ, pentru tranzitul combatanților străini spre Siria a adăugat Clapper.

"Aproape 60% dintre luptătorii străini ajung în Siria prin Turcia", a ținut el să precizeze.

Cu toate acestea, James Clapper și-a exprimat părerea că "sălbăticia brutală" a combatanților organizației SI, cu decapitările de ostatici și arderea de viu a unui pilot iordanian, au avut un "efect de galvanizare" asupra opiniei publice în întregul Orient Mijlociu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close