Antena 3 CNN Externe Cine este românul care a înjunghiat de 8 ori o fetiță în mijlocul Londrei

Cine este românul care a înjunghiat de 8 ori o fetiță în mijlocul Londrei

roman londra
Românul a fost arestat preventiv după ce a înjunghiat o fetiță de 11 ani care era cu mama sa. Foto: Facebook
de R.K.    |    13 Aug 2024   •   17:54

Bărbatul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în piața Leicester, din Londra, este român. Poza acestuia a fost publicată de presa din Marea Britanie, după ce Ioan Pintaru a fost prezentat marți Tribunalului Westminster cu acuzația de tentativă de omor, scrie SkyNews.

Pintaru, în vârstă de 32 de ani, este acuzat că a înjunghiat-o „de opt ori” pe fetița de 11 ani, care era împreună cu mama ei.

Informațiile inițiale aratău că mama fetei, de 34 de ani, ar fi fost și ea înjunghiată în incident, dar poliția a confirmat că era de fapt sângele de la fiica ei.

Instanța a aflat de la anchetatori că Pintaru este cetățean român fără a avea o adresă stabilă, în timp ce procurorul David Burns a spus că o femeie și fiica ei de 11 ani se aflau în Leicester Square ca turiști.

Bărbatul „s-a apropiat de fată, a prins-o de gât, apoi a înjunghiat-o de opt ori în corp”, a spus procurorul.

Acesta a precizat că fata a fost rănită în zona feței, umărului, încheieturii și gâtului. Procurorul a mai spus instanței că fata este încă în spital și va avea nevoie de o intervenție chirurgicală.

Polițiștii au fost chemați în Leicester Square luni, la ora 11.34, fiind alertați în legătură cu un atac cu cuțitul.

Fata a fost găsită cu răni înjunghiate și a fost transportată la spital, unde rănile ei au fost evaluate ca fiind grave, dar fără să îi pună viața în pericol.

Pintaru, care nu are o adresă stabilă, a fost arestat preventiv.

Un agent de pază al unui magazin a descris cum a „auzit un țipăt” și „a sărit peste” un bărbat care a atacat copilul înainte de a-l imobiliza și a lua cuțitul de la el.

„Tocmai am văzut un copil înjunghiat și am încercat să o salvez. Este de datoria mea să-i salvez”, a spus Abdullah, 29 de ani.

El a spus că el și colegii săi i-au acordat primul ajutor copilului înainte ca poliția să sosească în patru minute de la atac. Poliția a lăudat curajul celor care au intervenit.

MAE confirmă că atacatorul este cetățean român

De asemenea, Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că atacatorul este cetățean român.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square și la reținerea unei persoane. Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgență prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reținută de autoritățile britanice este cetățean român. MAE, prin misiunea diplomatică și Consultul General al României la Londra menține legătura cu autoritățile britanice privind acest caz și va urma procedurile consulare specifice. De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, nu au fost recepționate alte solicitări în legătură cu acest caz”, a transmis MAE, într-un comunicat.

Incidentul are loc după un val de proteste violente, declanșate de uciderea a trei fetițe la un club de dans din Southport, în data de 29 iulie anul curent.

Protestele au devenit tot mai violente după ce s-a aflat că autorul crimelor este Axel Rudakubana, fiul de 17 ani al unor imigranți din Rwanda.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close