Antena 3 CNN Externe Cine este noul premier al Scoției | Are 37 de ani, este musulman și provine dintr-o minoritate etnică

Cine este noul premier al Scoției | Are 37 de ani, este musulman și provine dintr-o minoritate etnică

Premieră în Scoția! Nou prim-ministru are 37 de ani, este musulman și provine dintr-o minoritate etnică.

premier scotia
Cine este noul premier al Scoției | Are 37 de ani, este musulman și provine dintr-o minoritate etnică Sursa foto: Facebook | Humza Yousaf
de Ioana Mircea    |    28 Mar 2023   •   20:13

Noul lider al Partidului Național Scoțian, Humza Yousaf, a fost votat astăzi în funcția de prim-ministru al Scoției. Yousaf este cel mai tânăr premier din istoria Scoției, dar și prima persoană care provine dintr-o minoritate etnică și primul musulman care ajunge în fruntea guvernului scoțian.

Humza Yousaf a câștigat ieri cursa pentru funcția de lider al Partidului Național Scoțian, iar procedura de astăzi privind funcția de premier a fost mai degrabă o formalitate.

Citește și: Fenomenul uimitor apărut pe cerul Scoției. Cum se manifestă „diavolul de zăpadă”

Yousaf, în vârstă de 37 de ani, a devenit cel mai tânăr prim-ministru al Scoției, primul musulman care ajunge în această poziție și primul premier care provine dintr-o minoritate etnică.

El s-a născut în 1985, în Scoția, dintr-un tată pakistanez și o mamă kenyană. Humza Yousaf a fost consilier parlamentar și în 2012 a devenit primul ministru musulman din Scoția. În 2016, în timp ce era ministru al transporturilor, Yousaf a fost prins de poliție conducând mașina unui prieten fără a avea asigurare.

Yousaf a afirmat atunci că a fost o „greșeală onestă și jenantă” și a fost amendat de polițiști cu 300 de lire. Fostul premier și fostul președinte al PNS, Nicola Sturgeon, a demisionat în mod oficial în fața regelui, marți dimineață, după ce și-a anunțat intenția de a renunța la funcția din fruntea Guvernului scoțian, luna trecută, după mai mult de opt ani în funcție, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Scotia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close