Antena 3 CNN Politică Cine este Gavin Newsom, carismaticul guvernator vehiculat ca favorit să îl înlocuiască pe Biden în cursa pentru Casa Albă

Cine este Gavin Newsom, carismaticul guvernator vehiculat ca favorit să îl înlocuiască pe Biden în cursa pentru Casa Albă

Cine este Gavin Newsom, carismaticul guvernator vehiculat ca favorit să îl înlocuiască pe Biden în cursa pentru Casa Albă
Gavin Newsom, la dezbaterea prezidențială CNN Biden vs. Trump, din 27 iunie. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    28 Iun 2024   •   18:11

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, s-a aflat joi în sala de conferințe din Atlanta pentru dezbaterea prezidențială CNN, susținându-l pe președintele Joe Biden.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prestația lui Biden la dezbatere a declanșat un semnal de alarmă în rândul democraților de top, determinându-i pe unii să se întrebe deschis dacă actualul președinte american poate rămâne în fruntea listei democrate.

Niciun contracandidat democrat serios nu s-a prezentat pentru a candida împotriva lui Joe Biden, iar în acest moment al campaniei, Biden ar trebui să decidă să se retragă, dacă democrații vor alege un alt candidat. În cazul în care s-ar retrage, nominalizarea democraților ar fi decisă în plen.

O persoană care a fost întrebată frecvent dacă se îndreaptă către o eventuală candidatură prezidențială, fie acum, fie în 2028, este guvernatorul Gavin Newsom.

Cu toate acestea, după dezbaterea prezidențială CNN, guvernatorul Newsom a respins solicitările ca Biden să fie înlăturat din lista democraților.

"Nu-i voi întoarce niciodată spatele președintelui Biden. Nu cunosc niciun democrat din partidul meu care ar face acest lucru", a spus el când a fost întrebat despre zvonurile unor democrați care ar fi dispuși să-l înlocuiască pe Biden ca nominalizat al partidului, potrivit CBS News.

Întrebat de un alt reporter, după dezbatere, dacă se vede ca fiind următorul candidat democrat, Newsom a spus: "Candidatul nostru este Joe Biden. Abia aștept să votez pentru el în noiembrie. El va fi candidatul nostru".

Cine este guvernatorul Gavin Newsom

Newsom ar putea fi unul dintre cei mai viabili înlocuitori ai lui Biden, cu toate că un sondaj realizat în martie, pe 912 alegători probabili, a arătat că fostul președinte Trump ar conduce cu 17 puncte (51% la 34%) dacă Gavin Newsom ar fi candidatul democrat în 2024, potrivit Newsweek.

În vârstă de 56 de ani, guvernatorul Californiei - un stat care, dacă ar fi o națiune de sine stătătoare, ar fi a cincea cea mai mare economie din lume - s-a poziționat ca o voce națională privind imigrația și siguranța armelor.

Newsom a supraviețuit, de asemenea, tentativelor de revocare din partea activiștilor conservatori, care l-au acuzat că a impus restricții în caz de pandemie și că nu a reușit să rezolve problema persoanelor fără adăpost din stat.

Este important de remarcat faptul că Newsom nu a fost niciodată un fan al discursurilor în direct, având în vedere dificultățile pe care dislexia sa i le creează atunci când citește de pe un teleprompter în timpul unui eveniment live.

În afară de Newsom, alți candidați care l-ar putea înlocui pe Biden, dacă acesta renunță la candidatura pentru realegere, ar fi vicepreședintele SUA, Kamala Harris, guvernatoarea Gretchen Whitmer din Michigan sau senatoarea Amy Klobuchar din Minnesota.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Europa, răvășită de furtuni și caniculă: Țările vizate de alerte Cod roșu
x close