Antena 3 CNN Externe Cine este de fapt "omul lui Putin". Secretele lui Serghei Lavrov

Cine este de fapt "omul lui Putin". Secretele lui Serghei Lavrov

Sergei-Lavrov_2112487b.jpg
de O.P.    |    11 Sep 2014   •   08:03

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov afirmă că este "greu de enervat", datorită unei experienţe diplomatice bogate, şi a recunoscut că poartă tricouri ale brandului rus "Oamenii politicoşi", devenit cunoscut după evenimentele din Crimeea, relatează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

"Doar un novice îşi poate permite să-şi piardă capul când nu poate găsi o ieşire din situaţie, eu însă, slavă Domnului, am reuşit să văd multe de-a lungul carierei mele diplomatice", a declarat Lavrov.

"Răbdarea, de care are nevoie orice persoană, este foarte preţuită în profesia noastră. Sunt greu de enervat, dar nu riscaţi să verificaţi acest fapt", glumeşte ministrul rus, într-un interviu pentru Itar-Tass, publicat joi dimineaţa.

El a relatat că a reuşit să se odihnească "puţin vara aceasta".

"Subliniez că m-am odihnit în Rusia", a afirmat Lavrov, menţionând că atunci când a acceptat postul de ministru de Externe, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin dreptul de a pleca la odihna o dată în an, fără pază şi în compania prietenilor. 

"Aceasta a fost rugămintea mea, pe care Vladimir Vladimirovici (Putin) a susţinut-o", a adăugat el, menţionând că preşedintele rus este o persoană care "te lasă să-ţi expui părerea şi niciodată nu impune ultimatumuri".

De asemenea, Putin este "foarte atent şi poate asculta ca nimeni altul", a afirmat Lavrov.

El a mărturisit că îi place să cânte la chitară, dar în prezent cântă mai rar.

"Pentru aceasta trebuie să ai dispoziţie bună şi companie", a explicat ministrul.

Lavrov a recunoscut că nu este foarte interesat de gastronomie, iar în timpul liber urmăreşte posturile de ştiri din Rusia, CNN, BBC şi postul ucrainean News One".

Ministrul rus a mai spus că are tricouri cu ale brandului "Oamenii politicoşi", care a devenit cunoscut după anexarea Crimeei de către Rusia şi care ilustrează militari proruşi.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close