Antena 3 CNN Externe Cine e Victoria Starmer, soția noului premier britanic. Cei doi se instalează în Downing Street 10 alături de copii, pisica Jojo și un hamster

Cine e Victoria Starmer, soția noului premier britanic. Cei doi se instalează în Downing Street 10 alături de copii, pisica Jojo și un hamster

New Project (59)
de Andreea Ştefan    |    05 Iul 2024   •   20:33

Cetățenii britanici au ales un nou guvern și, odată cu acesta, o nouă familie se va muta în Downing Street 10. Spre deosebire de alte țări, cum ar fi Statele Unite, atunci când un nou prim-ministru britanic ajunge la putere, tranziția în noul rol și în noua casă are loc aproape imediat. Asta înseamnă că nu numai Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, se va instala în casa sa de lângă Palatul Parlamentului, ci și soția sa, Victoria, și cei doi copii adolescenți ai lor.

Așadar, cine este Victoria Starmer și ce știm despre noii ocupanți ai numărului 10 din Downing Street?

Soția lui Starmer, pe care acesta o numește de obicei „Vic”, a păstrat discreția în timpul campaniei electorale, notează CNN. Nu a acordat vreodată vreun interviu, iar apariţiile sale publice sunt extrem de rare. 

Ea a apărut la secţia de votare cu soţul său, la alegeri, în tribuna de onoare a turneului de tenis de la Wimbledon sau la Palatul Buckingham, la dineuri oficiale. Victoria Starmer, în vârstă de 50 de ani, născută Alexander, este fiica unui contabil de origine poloneză eveiască şi a unei doctoriţe.

Victoria și Keir Starmer, avocați de profesie, s-au căsătorit în 2007.

Relația lor a pornit de la o primă întâlnire improbabilă la locul de muncă, după cum i-a spus liderul laburist lui Piers Morgan în 2021.

Pe atunci avocat, el se pregătea pentru un proces și a cerut să vorbească cu avocatul care întocmise documentele referitoare la caz. Aceasta era Victoria.

A întrebat-o dacă erau corecte și, după ce conversația s-a încheiat, a auzit-o spunând: „Cine naiba se crede?" înainte de a-i închide telefonul. El i-a spus lui Morgan că a urmărit-o luni de zile după aceea, iar de atunci sunt împreună.

„Vic este frumoasă, are picioarele pe pământ, împărtășim aceleași valori și râdem împreună", a declarat Starmer.

Victoria, ai cărei părinți sunt evrei, lucrează acum în domeniul sănătății ocupaționale în cadrul NHS.

„Jumătate din familie sunt evrei, sunt fie aici, fie în Israel", a declarat el pentru The Guardian luna trecută, adăugând că el și soția sa sunt "foarte dornici" ca cei mici să își înțeleagă moștenirea.

Între timp, premierul a vorbit despre îngrijorările copiilor săi cu privire la mutarea în noua casă.

„În adâncul lor sunt îngrijorați că acest lucru (viața lor) s-ar putea schimba, motiv pentru care le vom proteja cu înverșunare intimitatea".

Starmer este atât de hotărât, încât se referă la ei în interviuri ca la "băiatul meu" și "fata mea".

„Încă de la început am luat decizia de a-i proteja cât mai mult posibil, așa că nu vom avea nicio ședință foto cu copiii și nu îi vom numi în public", a declarat el în cadrul emisiunii „This Morning" a postului britanic ITV.

Starmer a declarat pentru The Guardian că este „foarte conștient" de impactul muncii sale asupra familiei sale, spunând despre copiii săi: „Aceștia sunt ani formativi. Ne păstrăm viața cât mai obișnuită și neschimbată posibil".

La începutul acestui an, protestatarii pro-palestinieni au manifestat în fața casei familiei din Kentish Town, nordul Londrei, unde au desfășurat un banner pe care scria „Starmer, oprește uciderea" și au lăsat rânduri de pantofi de copii.

Principalele speranțe ale familiei Starmer, a declarat el pentru emisiunea „This Morning", erau ca cei doi copii să fie „fericiți și încrezători".

Acest lucru ar putea fi ajutat de o nouă adiție, a recunoscut el, ca o mutare la Downing Street este probabil să vadă copiii lui „intensifica ... campania lor pentru un câine."

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close