Antena 3 CNN Externe Cine e „Regina ketaminei”, care i-ar fi vândut droguri lui Matthew Perry. Actorul a fost „victima perfectă”

Cine e „Regina ketaminei”, care i-ar fi vândut droguri lui Matthew Perry. Actorul a fost „victima perfectă”

Jasveen Sangha
Jasveen Sangha, poreclită „Regina ketaminei”. FOTO: Facebook
de Bianca Chirilă    |    16 Aug 2024   •   15:58

Matthew Perry, starul din serialul Friends, a murit în octombrie, anul trecut, din cauza „efectelor acute ale ketaminei”, iar autoritățile au investigat modul în care el a obținut drogul. Mai multe persoane, printre care asistentul său şi doi medici, au fost arestate în ancheta morţii actorului. Presupusa traficantă de droguri Jasveen Sangha, poreclită „Regina ketaminei” de către procurorii americani, este una dintre cele cinci persoane despre care oficialii americani spun că i-au furnizat ketamină acestuia, exploatându-i dependența de droguri pentru profit și ducând la moartea sa prin supradoză, transmite BBC.

Jasveen Sangha, cu dublă cetățenie, americană și britanică, a pledat nevinovată joi la acuzații. Cererea ei de eliberare pe cauțiune a fost respinsă de oficialii americani și va rămâne în arest până la procesul din octombrie.

Rechizitoriul susține că distribuirea de ketamină de către Sangha pe 24 octombrie 2023 a cauzat moartea lui Perry. Ea i-ar fi vândut actorului o fiolă cu 2.000 de dolari, deși prețul normal era de 12.

Ketamina este un anestezic disociativ care are unele efecte halucinogene, potrivit Drug Enforcement Administration (DEA) din SUA. Poate distorsiona percepția vederii și a sunetului și îl face pe cel care o folosește să se simtă rupt de realitate.

Este folosit ca anestezic injectabil pentru oameni și animale, deoarece îi face pe pacienți să scape de durere. Substanța ar trebui să fie administrată doar de un medic, spun anchetatorii, iar pacienții care au luat medicamentul ar trebui să fie monitorizați de un profesionist din cauza posibilelor sale efecte nocive.

Sangha este acuzată că a furnizat ketamină încă din 2019. Casa ei din North Hollywood era un „imperiu al vânzării de droguri”, a declarat joi Martin Estrada, procurorul american pentru Districtul Central al Californiei, într-o conferință de presă.

Peste 80 de flacoane de ketamină au fost găsite acolo în urma percheziţiilor, împreună cu mii de pastile care includeau metamfetamină, cocaină și Xanax.

Casa, numită „Sangha Stash House” în rechizitoriu, a fost locul în care se presupune că femeia a ambalat și distribuit droguri. Ea „se ocupa doar de celebrități”.

De asemenea, Sangha s-a apropiat de-a lungul timpului de vedete, una dintre prietenele ei povestind că a participat la Globurile de Aur și la Oscaruri. La scurt timp după supradoza lui Perry, ea a postat fotografii care arătau stilul ei de viață extravagant, inclusiv petreceri și călătorii în Japonia și Mexic.

„Le-a păsat mai mult de bani decât de Perry”

Procurorii susțin că femeia i-a furnizat ketamină lui Perry și ar fi colaborat cu doi doctori, Salvador Plasencia și Mark Chavez.

Doctorul Plasencia l-a învățat și pe asistentul lui Perry, Kenneth Iwamasa, cum să-i administreze ketamina lui Perry.

Începând cu octombrie 2023, Sangha a început să-i furnizeze lui Iwamasa ketamină, iar procurorii spun că știa că acest drog ar putea fi mortal.

„Acestor inculpați le-a păsat mai mult de profitul de pe urma domnului Perry decât de bunăstarea lui”, a spus Estrada.

El a susținut, de asemenea, că Sangha a fost o „sursă majoră de aprovizionare cu ketamină şi pentru alţii, nu doar pentru Perry”.

Dacă se va dovedi că este vinovată, Sangha riscă ani grei de închisoare.

Autoritățile americane spun că au descoperit, de asemenea, o presupusa legătură a femeii cu un alt deces prin supradoză, de data aceasta în 2019.

Documentele instanței sugerează că ea știa despre pericolele ketaminei după ce a vândut-o unui client pe nume Cody McLaury, care a murit de supradoză. Ea a fost contactată de unul dintre membrii familiei sale, care i-a trimis un mesaj spunând: „Ketamina pe care i-ai vândut-o fratelui meu l-a ucis.” Câteva zile mai târziu, Sangha ar fi căutat pe Google: „Poate ketamina să fie listată drept cauză a morții?”, potrivit anchetatorilor.

Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, a murit în casa sa din Los Angeles în octombrie. O autopsie a relevat o concentrație ridicată de ketamină în sângele său și a stabilit că „efectele acute” ale substanței i-au provocat moartea.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close