Antena 3 CNN Externe Cine e femeia care îl aduce cu picioarele pe pământ pe JD Vance. Vicepreședintele ales de Trump spune că se simte "umilit" de CV-ul ei

Cine e femeia care îl aduce cu picioarele pe pământ pe JD Vance. Vicepreședintele ales de Trump spune că se simte "umilit" de CV-ul ei

Usha Vance este so?ia lui JD Vance
Usha Vance este soția lui JD Vance, propunerea lui Donald Trump pentru vicepreședinte la Casa Albă. Despre ea, JD Vance spune că are o influență remarcabilă asupra carierei sale. FOTO Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2024   •   14:23

Deși a stat departe de lumina reflectoarelor politice, Usha Vance este femeia care l-a ajutat pe soțul ei în ascensiunea sa politică, scrie BBC. Ea are o influență remarcabilă asupra carierei lui JD Vance, propunerea lui Donald Trump pentru vicepreședinte la Casa Albă.

Luni, 15 iulie, când JD Vance a urcat pe scena Convenției Republicane pentru a accepta nominalizarea partidului pentru funcția de vicepreședinte, toată lumea a vrut să îi laude calitățile. Vocea cea mai puternică a fost a soției lui, care l-a descris ca fiind „cea mai hotărâtă persoană pe care o cunosc”. De asemenea, ea l-a descris ca fiind un bărbat care și-a dorit o „familie unită” și care s-a adaptat la dieta ei vegetariană și chiar a învățat să gătească mâncare indiană.

Usha s-a născut ca Usha Chilukuri într-o familie de imigranți indieni și a crescut în suburbiile din San Diego, California.

Cei doi s-au cunoscut când erau studenți la Facultatea de Drept din Yale în 2013, când s-au alăturat unui grup de discuții despre „declinul social în America albă”, potrivit New York Times. Conținutul a influențat bestsellerul lui Vance din 2016, memoriile „Hillbilly Elegy”, despre copilăria sa în Rust Belt și clasa muncitoare.

Usha Vance a studiat și istorie la Universitatea Yale și a fost, de asemenea, bursieră Gates la Universitatea Cambridge, unde a obținut diploma de master în filozofie (MPhil) în istoria modernă timpurie, potrivit profilului său LinkedIn. Anterior, a fost democrată înregistrată, iar acum este avocată în justiție la o firmă de avocatură din San Francisco, care își laudă cu mândrie reputația de „radical progresistă”.

Usha Vance a fost cândva grefier pentru Brett Kavanaugh, acum judecător la Curtea Supremă, la curtea de apel din Districtul Columbia. A fost, de asemenea, grefier pentru judecătorul șef al Curții Supreme, John Roberts.

JD Vance a declarat că se simte „umilit” de CV-ul ei impresionant. „Usha mă aduce cu siguranță înapoi cu picioarele pe Pământ. Și dacă devin un pic prea îngâmfat sau puțin prea mândru, îmi amintesc că ea este mult mai desăvârșită decât sunt eu”, spunea în 2020 JD Vance despre soția lui, într-un podcast.

„Oamenii nu realizează cât de strălucitoare este”, a adăugat el, povestind despre ea că este capabilă să parcurgă o carte de 1.000 de pagini în doar câteva ore. Ea este „vocea feminină puternică de pe umărul meu stâng”, a mai spus senatorul.

Într-un interviu pentru Fox News luna trecută, Usha Vance a spus: „Cred în JD și îl iubesc cu adevărat, așa că vom vedea cumva ce se întâmplă cu viața noastră”.

Cuplul s-a căsătorit în 2014. Cei doi au trei copii: doi băieți, Ewan și Vivek, și o fiică, Mirabel.   

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close