Antena 3 CNN Externe Cinci persoane suspecte au fost arestate în Irak, în urma atacului cu rachete asupra unei baze militare unde se aflau americani

Cinci persoane suspecte au fost arestate în Irak, în urma atacului cu rachete asupra unei baze militare unde se aflau americani

baza militara sua irak
Baza militară SUA din Irak / sursă foto: Profimedia Images
08 Aug 2024   •   20:40

Guvernul de la Bagdad a anunţat joi arestarea a cinci suspecţi în urma atacului cu rachete de luni asupra unei baze militare unde se aflau şi soldaţi americani, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Şapte militari din SUA au fost răniţi în atacul de la Ain al-Assad; baza unde se află trupe şi din alte ţări membre ale coaliţiei conduse de americani fusese atacată de mai multe ori în ultimele săptămâni.

Biroul de presă al guvernului irakian a afirmat într-un comunicat că arestaţii erau „implicaţi în acţiunea ilegală” respectivă. Documentul nu dă alte detalii despre ei sau despre eventuala lor afiliere la vreo grupare.

Conform unui oficial american din domeniul apărării, au fost răniţi doar cinci militari, ceilalţi doi răniţi fiind subcontractori.

Atacurile precedente asupra bazei au avut loc în 16 şi 25 iulie.

Forţele americane au lansat săptămâna trecută o lovitură în Irak, împotriva unor combatanţi care încercau să lanseze drone asupra militarilor din SUA şi ţările aliate. Surse irakiene afirmă că lovitura a ucis patru oameni; a fost prima din partea Statelor Unite care a vizat un obiectiv de pe teritoriul irakian, din februarie până acum.

Atacurile antiamericane, al căror număr a ajuns la 175, au fost mai frecvente în primele luni ale războiului din Gaza între Israel şi Hamas. Tensiunile din Orientul Mijlociu au crescut şi mai mult după ce Ismail Haniyeh, preşedintele Biroului Politic al Hamas, a fost ucis în 31 iulie la Teheran, iar Iranul a ameninţat că va riposta lovind Israelul.

×
Subiecte în articol: suspecţi atac baza militara SUA Irak
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close