Antena 3 CNN Externe Cifrele dezastrului pentru Joe Biden, în primele sondaje după dezbaterea cu Trump de la CNN

Cifrele dezastrului pentru Joe Biden, în primele sondaje după dezbaterea cu Trump de la CNN

Cifrele dezastrului pentru Joe Biden, în primele sondaje după dezbaterea cu Trump de la CNN
Dezbaterea Biden-Trump de la CNN. Foto: Hepta
de Robert Kiss    |    28 Iun 2024   •   10:10

După ce s-a încheiat dezbaterea dintre Donald Trump și Joe Biden organizată de CNN la sediul din Atlanta, un val de reacții a lovit politica americană, euforice în tabăra republicană și disperate în cea a democraților. Prestația președintelui Biden i-a îngrijorat pe democrați, care se tem că acesta nu poate face față alegerilor și încă unui mandat. Cifrele primelor sondaje de după dezbatere arată rezultate mai bune pentru candidatul republican Donald Trump. Despre îngrijorarea din tabăra democrată, un consilier al președinteului Biden a declarat, potrivit CNN, că acesta este obișnuit cu astfel de reacții. „Președintele Biden este singura persoană care l-a învins vreodată pe Donald Trump. O va face din nou”, a spus acesta.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit datelor CNN, alegătorii americani care au urmărit dezbaterea de vineri dimineață dintre președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump spun că Trump a avut o performanță mai bună. Procentul este de 67% în favoarea lui Trump și 33% în favoarea lui Biden.

Înainte de dezbatere, aceiași alegători au spus că se așteaptă ca Trump să aibă o performanță mai bună decât Biden.

Rezultatele arată o schimbare față de 2020, când Biden a fost văzut de observatorii dezbaterilor ca fiind mai performant decât Trump în dezbaterile lor prezidențiale. 

O majoritate de 57% dintre cei care au urmărit dezbaterea de vineri dimineața spun că nu au încredere reală în capacitatea lui Biden de a conduce țara și 44% că nu au încredere reală în capacitatea lui Trump de a face acest lucru. Aceste cifre sunt efectiv neschimbate față de sondajul efectuat înainte de dezbatere, în care 55% dintre acei alegători au spus că nu au încredere în Biden și 47% că nu au încredere în Trump. 

Niciunul dintre candidați nu obține scoruri foarte bune la această măsură, dar în timp ce doar 36% dintre cei care urmăresc dezbaterile spun acum că au mare încredere în capacitatea lui Trump de a conduce țara, doar 14% spun același lucru despre Biden.

Sondajul CNN a fost realizat printr-un mesaj text cu 565 de alegători înregistrați din SUA care au spus că au urmărit dezbaterea, iar rezultatele sondajului sunt reprezentative doar pentru opiniile observatorilor dezbaterii.

Consilierii lui Biden au început să răspundă îngrijorărilor din Partidul Democrat

Un consilier al președintelui Joe Biden răspunde panicii democrate după dezbaterea din această seară spunând că Donald Trump nu le-a dat alegătorilor niciun motiv să-l voteze în această seară și că „în ceea ce privește problemele”, alegătorii vor fi în cele din urmă alături de președintele Joe Biden. 

„Președintele Biden este singura persoană care l-a învins vreodată pe Donald Trump. O va face din nou”, a spus consilierul, pentru CNN.

Acesta a insistat, de asemenea, că alegerile nu vor fi niciodată câștigate sau pierdute într-un singur moment, inclusiv o dezbatere. 

O sursă apropiată campaniei președintelui SUA a declarat pentru CNN că Biden este o persoană obișnuită cu panica democrată. Sursa a spus că Biden este în campanie pentru „jocul lung”. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Patru pescari au murit după ce au băut dintr-o sticlă de pe fundul oceanului
x close