Antena 3 CNN Externe Un ciclist a fost amendat pentru că s-a oprit să-și sărute soția în timpul Turului Franței: „Aș plăti în fiecare zi să retrăiesc acest moment”

Un ciclist a fost amendat pentru că s-a oprit să-și sărute soția în timpul Turului Franței: „Aș plăti în fiecare zi să retrăiesc acest moment”

BeFunky-collage (9)
Ciclistul a fost obligat să plătească 200 de franci elvețieni | Foto: Colaj - Captură video YouTube & Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    06 Iul 2024   •   18:49

Ciclistul francez Julien Bernard a fost amendat pentru că și-a sărutat soția în timpul Turului Franței. După sancțiunea primită, acesta și-a cerut scuze, notează BBC.

Ciclistul de la Lidl-Trek a fost obligat să plătească 200 de franci elvețieni (223 $; 174 £) de către Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) pentru că s-a oprit pentru scurt timp în timpul etapei a șaptea a cursei.

Conducerea UCI a declarat că amenda a fost aplicată pentru „comportament indecent sau nepotrivit în timpul cursei și pentru afectarea imaginii sportului".

Bernard și-a cerut scuze de la UCI, într-o postare pe rețelele sociale, pentru că „a afectat imaginea sportului", dar a declarat că este dispus să plătească amenda „în fiecare zi și să retrăiască acest moment".

Etapa a șaptea a Turului Franței este un traseu scurt de 23,3 km și este una dintre cele două probe contra cronometru din cursă - în care cicliștii se întrec contra cronometru pentru cel mai bun timp.

Urcarea are loc în faimoasa regiune viticolă Burgundia. Potrivit Cycling News, Bernard se afla la doar 30 de minute de locul în care locuiește când a fost întâmpinat de susținătorii săi.

Când a ajuns în vârful unei cățărări, prietenii au alergat spre el ținând pancarte, iar soția sa a făcut un pas în față - moment în care i-a dat un sărut rapid, ținându-l în brațe pe fiul lor care era îmbrăcat într-o replică a echipamentului de ciclism al tatălui său.

O amendă de aceeași valoare și pentru încălcarea aceleiași reguli a fost aplicată în cursă și ciclistului italian Davide Ballerini, după ce s-a oprit pentru a-l urmări pe britanicul Mark Cavendish sprintând spre a 35-a victorie de etapă în Tour de France, un record.

Într-un interviu televizat după etapă, Bernard a spus că întâlnirea cu cei dragi a fost un moment unic în cariera sa și că a depus un efort intens mai devreme în cursă pentru a avea timp să facă acest lucru.

„A fost cu adevărat incredibil. Soția mea a organizat acest lucru împreună cu niște prieteni de câteva săptămâni și a făcut o treabă foarte, foarte bună," a declarat el.

„Într-un contratimp, ai timp să te bucuri. Aceste momente sunt cele care mă motivează și mă țin în ciclism."

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close